Enormt mannefall og svært varierende resultater før finaledagen på Sardinia

Kun fem førere fra toppklassen er igjen innenfor poengplass. Andreas Mikkelsens etappetider har også vært som en magnetisk motpol mot hovedrivalen.

Publisert

Rally Sardinia - lørdag

1) Thierry Neuville, Hyundai, 3:10:36.9

2) Esapekka Lappi, Hyundai, +36.4

3) Kalle Rovanperä, Toyota, +1:50.7

4) Elfyn Evans, Toyota, +5:36.5

5) Dani Sordo, Hyundai, +6:27.9

6) Adrien Fourmaux, Ford, +8:11.7

7) Andreas Mikkelsen, Škoda, +8:37.4

8) Teemu Suninen, Hyundai, +10:46.4

9) Emil Lindholm, Škoda, +11:08.3

10) Kajetan Kajetanowicz, Škoda, +11:40.5

RALLY: Lørdagens kjøring på den italienske middelhavsøya har vært av en mindre stabil karakter. Thierry Neuville har våknet fra dvale der Sebastien Ogier og Esapekka Lappi i utgangspunktet kjempet seg i mellom om seierskampen.

Men på SS14 fant Ogier på å skli av veien og bryte resten av dagen, samtidig som Lappi etterlot seg et enormt tidstap. Og med sin belgiske teamkamerat i storform har han gått fra å ligge 17 sekunder bak på en tredjeplass til å lede løpet med 36,4 sekunder før finaledagen på Sardinia. 

Pierre-Louis Loubet startet aldri lørdagen, mens hans teamkamerat fikk problemer etter en vannovergang på SS9 og måtte parkere for resten av dagen. Også Takamoto Katsuta fikk tekniske problemer og måtte avslutte dagens kjøring tidlig.

I WRC 2 går også tidene til Andreas Mikkelsen opp og ned som en jojo. Han startet dagen ved å være under 10 sekunder bak Adrien Fourmaux, og spiste seg helt inn til bare tidelet på to etapper. Deretter satte Fourmaux en kjempetid på SS10 mens Mikkelsen valgte å kjøre sikkert, der Fourmaux tok over 20 sekunder på nordmannen, hvorpå Fourmaux også avsluttet dagen med noen småjafs på den norske Skoda-føreren.

Det betyr at franskmannen har en ledelse på 24 sekunder til Mikkelsen, som igjen har over to minutter ned til Teemu Suninen på en tredjeplass.

Oliver Solberg fikk løpet ødelagt fredag etter at venstre fjær foran kollapset etter bare tre etapper, og norsk-svensken har brukt lørdagen til å eksperimentere ettersom han har falt fra massiv i sammendraget. Lørdagen har inneholdt både etappeseire og nye uhell, både tekniske og kjøremessige, men Solberg har bilen klar til finaledagen hvor han kan kjempe om tre viktige Power Stage-poeng på den siste etappen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS