Charles Leclerc.

Ferrari bekrefter gridstraff for Leclerc

Allerede før sesongens andre løp er årets første gridstraff et faktum for Charles Leclerc.

Publisert

FORMEL 1: Sesongstarten gikk på ingen måte som ønsket for Leclerc som måtte bryte årets første løp i Bahrain med motorporoblemer. Nå er det klart at det får konsekvenser også for denne løpshelgen.

Ferrari må nemlig bytte den elektroniske kontrollenheten for tredje gang. De byttet den allerede før det første løpet i Bahrain, og er nå altså tvunget til å gjøre det nok en gang. Regelverket tillater i utgangspunktet kun å bytte to ganger i løpet av sesongen.

– Straffen er ikke gode nyheter, men det er ikke slutte av sesongen. La oss se hva som skjer i Jeddah, og hva som kan bli utfallet selv med straffen, sa Ferrari-sjef Fred Vasseur til blant annet The Race.

Dermed blir det minst en 10 plassers gridstraff for monegaskeren i Jeddah, og veien frem til seierskampen blir følgelig lang.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS