Charles Leclerc foran Hard Rock Stadium i Miami som er hovedattraksjonen der den nye banen er lagt i bydelen Miami Gardens.
Charles Leclerc foran Hard Rock Stadium i Miami som er hovedattraksjonen der den nye banen er lagt i bydelen Miami Gardens.

Ferrari slo tilbake – Verstappen ødela egne pole-sjanser

Søndagens førsterekke i Miami er dekket i rødt etter at Max Verstappen ville for mye på sitt aller siste forsøk.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det skulle stå mellom de to Ferrari-førerne Charles Leclerc og Carlos Sainz jr. da det kom til stykket på det aller siste forsøket under kvalifiseringen til tidenes første Miami Grand Prix.

Fram til da hadde Ferrari og Red Bull kjempet som katt og mus om hele tiden å overgå hverandres raskeste rundetider, men da Max Verstappen overkjørte i første sektor på siste forsøk - med en midlertidig pole position - så var det opp til hans erkerivaler i rødt.

Det så tidlig ut som det faktisk var Sainz som skulle dra i land beste kvalifiseringstid og beste startspor søndag da han hadde en markant beste første sektor av samtlige. Det hadde også vært en kjærkommen prestasjon fra spanjolen som har hatt en tøffere periode med flere førerfeil og brutte løp de siste løpene etter en eller god sesongstart.

Men Leclerc slo tilbake resten av runden, og i mål skilte det 19 hundredeler ned til teamkameraten. Sainz kunne imidlertid puste lettet ut da han satte sitt siste forsøk, for det holdt med fem tusendelers margin til Verstappen som ødela sitt siste forsøk på beste startspor.

Også verdt å nevne at Valtteri Bottas fortsetter å levere sterkt blant førerne utenfor de etablerte toppteamene med en femtetid og soleklar «best of the rest». Mercedes har også vist noe mer positive tendenser i en ellers nedadgående spiral denne sesongen, der Lewis Hamilton kjørte inn til en sjettetid. Men hans teamkamerat George Russell fikk det denne gang ikke til å stemme og endte på en beskjeden 12. plass, som i og for seg er overraskende nok da Russell var den raskeste etter fredagens treninger.

Powered by Labrador CMS