Martinius Stenshorne i aksjon på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.

Formel 4-karrieren er i gang – debuten preget av gode oppturer og tunge nedturer

Martinius Stenshorne fikk smake på et bredt spekter av opplevelser da han kickstartet Formel 4-karrieren sin i Abu Dhabi denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 4: Denne sesongen skal Martinius Stenshorne (15) følge hjulsporene til Dennis Hauger når han nå har parkert gokarten til fordel for satsing i Formel 4.

FORMEL 4: Denne sesongen skal Martinius Stenshorne (15) følge hjulsporene til Dennis Hauger når han nå har parkert gokarten til fordel for satsing i Formel 4.

Og i påvente av at de europeiske seriene starter når vinteren er over, så har Stenshorne reist til midtøsten for å konkurrere i Emiratenes egen Formel 4-serie som kjøres over fem løpshelger på Yas Marina Circuit og Dubai Autodrome.

Hver løpshelg kjøres over intet mindre enn fire enkeltløp, fra fredag til søndag, og både tidsmessig og fartsmessig er det mye som tyder på at Stenshorne har funnet seg godt tilrette i Formel 4-bilen.

For det kunne knapt blitt en bedre start med en syvendeplass i det første løpet for 15-åringen fra Hokksund. Men som med alle oppturer man har i starten av en karriere, så skulle også nedturene melde seg på.

Krasjet med bestekompisen

I det andre løpet røk clutchen allerede på den første runden, og dermed var det sluttkjørt. I det tredje løpet startet han på 12. startposisjon, men kjørte seg etterhvert opp til en åttendeplass.

Her kjempet han tett med Alex Dunne nedover den første langsiden og inn mot første sjikane, og dessverre endte de opp med et sammenstøt hvor Stenshorne dessverre måtte bryte nok en gang. De prøvde å finte ut hverandre, men det ble for trangt i utgangen av sjikanen hvor de hektet sammen.

– Starten hans var god, også ble det en smell med en av bestekameratene hans, Alex. Han kom og tok på seg skylda, men det var vel sikkert en racing incident også. Uansett, Martinius strålte nå, og virket kjempefornøyd selv om han hadde krasjet. Han følte at han fikk til starten og fikk kjørt forbi og virkelig hadde noe å kjempe om, sier pappa Martin Stenshorne til Parc Fermé på telefon fra midtøsten etter det tredje løpet.

Det er liten tvil om at Martinius Stenshorne har funnet seg godt tilrette i Formel 4-bilen.

Klatret 12 plasser

Parc Fermé har foreløpig ikke fått noen kommentarer fra Martinius selv, men det er liten tvil om at han mestrer overgangen til formelbil veldig godt. For som følge av krasjen måtte han starte tredje sist i det fjerde løpet, men det hindret ham ikke fra å kjempe tappert.

Fra en 25. startposisjon klatret han hele 12 plasser og endte på 13. plass. Dermed fikk han vist et stort potensiale i det man kaller racecraft, som viser noe om hvordan han klarer å disponere tempoet og taktikken sin underveis i et løp.

– Jeg syns det er jævlig bra, rett og slett, bryter pappa Stenshorne ut etter å ha sett hva sønnen har vært i stand til å levere.

– Det er første gang med stillestående starter og det ene med det andre. Han har tatt folk på innern og yttern og vært innom det aller meste, sier faren.

Terminliste - Formula 4 UAE

21.-23. januar: Yas Marina Circuit
29.-30. januar: Dubai Autodrome
4.-6. februar: Dubai Autodrome
11.-13. februar: Dubai Autodrome
17.-20. februar: Yas Marina Circuit

Verdifull erfaring

Bilene de kjører er helt nye i Formel 4-sammenheng, og det har vært lite trening og testing i forkant. Dette Formel 4-mesterskapet samler også førere fra et bredt spekter av land, som også er å vente i toppen i de europeiske seriene.

Trolig skal Stenshorne kjøre det tyske og det italienske mesterskapet, slik Dennis Hauger gjorde i 2019, men noen formaliteter er ikke avklart enda.

Uansett har tjuvstarten på sesongen ført med seg mye positivt hos Stenshorne-leiren, selv om det «bare» med ble én poengplass med syvendeplassen som sitt beste enkeltresultat denne helgen.

– På treningene onsdag satte han 10. og 5. tid med en gang, uten å ha vært på banen før. Så fikk de mye problemer etter det, hvor hjula låste over alt. De fikk endret på oppsettet til slutt rett før kvalifiseringen, og det fungerte godt. Og vi er jo her for å lære, og det er moro når du føler at det fungerer, sier Martin.

Powered by Labrador CMS