Emil Heyerdahl, her fra samlingen med landslaget på Olympiatoppen for et par år tilbake.

Fortsetter i Aston Martin-programmet – nå er Emil klar for europasatsing i GT4

Det fortsetter å gro godt i internasjonal baneracing av unge norske utøvere. Nå er det Emil Heyerdahl sin tur til å ta karrieren et steg videre.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Torsdag kunngjorde nemlig 20-åringen fra Bjørkelangen at han blir å satse i GT4 European Series i år, som på mange måter regnes som europamesterskapet innenfor denne bilklassen. Heyerdahl har signert med Aston Martin-teamet Mirage Racing, og beholder også statusen som en akademifører for den britiske fabrikantens motorsportsatsing.

Med det slår han også følge med fem år yngre Emil Gjerdrum som nylig signerte for Mercedes-teamet Mücke Motorsport. Dermed får vi to nordmenn i GT4 European Series denne sesongen.

Heyerdahl gikk fra langdistanseracing i TCR-bil til GT4-kjøring med Aston Martin i fjor, med utvalgte løp i den tyske langdistanseserien på Nürburgring (NLS), men satser i år fullverdig på et mesterskap som strekker seg over hele Europa.

Fra før hadde 20-åringen én sesong i den skandinaviske Porsche Carrera-cupen, før karrieren hans fikk en uønsket bråstopp på grunn av koronaviruset, men han slo tilbake i 2021 sammen med Autorama Motorsport ved å vinne Creventics 24-timersserie over flere kontinenter, som er en åpen langdistanseserie med flere klasser og kategorier innenfor internasjonal baneracing.

Heyerdahl er også tilknyttet satsingslandslaget til Team Norway, som er Norges Bilsportforbunds egne talentprogram.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS