Ikke helt unaturlig så er det disse to som troner øverst på lista over de best betalte Formel 1-førerne. Når det er sagt skiller det likevel 15 millioner dollar mellom lønningsposene til Max Verstappen og Lewis Hamilton, skal vi tro tallene til RacingNews365.
Ikke helt unaturlig så er det disse to som troner øverst på lista over de best betalte Formel 1-førerne. Når det er sagt skiller det likevel 15 millioner dollar mellom lønningsposene til Max Verstappen og Lewis Hamilton, skal vi tro tallene til RacingNews365.

Fra 750.000 til 40 millioner dollar – her er lønnsnivået til Formel 1-førerne

Kostnadstaket i Formel 1 berører ikke førerlønninger. Det er det helt sikkert noen av dem som er svært fornøyde med. Her er en oversikt over hva de tjener.

Publisert

FORMEL 1: Det har vært et økt kostnadsfokus i Formel 1 de siste årene, men førerlønningene ser fortsatt ut til å ligge på omtrent samme nivå som de siste årene.

Ikke overraskende viser tallene fra RacingNews365 at det er de to som kjempet om seieren i 2021-sesongen som ligger på toppen.

Selv om Max Verstappen tok seieren i en av de mest dramatiske sesongavslutningene vi har sett, har Lewis Hamilton et lite overtak når lønnsslippen skal studeres nøyere.

Slik det ser ut nå, vil Hamilton tjene rundt 15 millioner dollar mer enn sin rivalen i 2022. Lønnen på henholdsvis 40 og 25 millioner dollar, inkluderer selvsagt ikke alle inntekter som disse førerne også har fra egne sponsoravtaler og ikke minst salg av produkter som bærer førernes navn.

En fører som har flyttet på seg denne sesongen er Valtteri Bottas som går fra Mercedes til Alfa Romeo, det ser imidlertid ikke ut til å ha fått noen store utslag for lønnslippen hans. Føreren som erstatter ham, George Russell, må nøye seg med noe mer beskjedne 5 millioner dollar.

Bak Hamilton og Verstappen følger Fernando Alonso (20 millioner dollar), Sebastian Vettel og Daniel Ricciardo (15 millioner dollar) – mens i bunnen finner du førere som Yuki Tsunoda med 750.000 dollar og Zhou Guanyu og Mick Schumacher som står oppført med en million dollar.

Her har du hele listen – alle summer i dollar:

Mercedes

Lewis Hamilton: 40 millioner
George Russell: 5 millioner

Red Bull

Max Verstappen: 25 millioner
Sergio Perez: 8 millioner

Alpine

Fernando Alonso: 20 millioner
Esteban Ocon: 5 millioner

Aston Martin

Sebastian Vettel: 15 millioner
Lance Stroll: 10 millioner

McLaren

Daniel Ricciardo: 15 millioner
Lando Norris: 5 millioner

Ferrari

Charles Leclerc: 12 millioner
Carlos Sainz: 10 millioner

AlphaTauri

Pierre Gasly: 5 millioner
Yuki Tsunoda: 750.000

Williams

Nicholas Latifi: 1 million
Alex Albon: 2 millioner

Alfa Romeo

Guanyu Zhou: 1 million
Valtteri Bottas: 10 millioner

Haas

Nikita Mazepin: 1 million
Mick Schumacher: 1 million

Powered by Labrador CMS