Isabell Rustads første sesong i Porsche Sprint Challenge Skandinavia har til nå gitt henne god grunn til å smile.
Isabell Rustads første sesong i Porsche Sprint Challenge Skandinavia har til nå gitt henne god grunn til å smile.

Porsche Sprint Challenge:

Fra pallplass til krasj for Isabell

Det ble både jubel og skuffelse for Isabell Rustad denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Denne helgen var Isabell Rustad tilbake i aksjon i Porsche Sprint Challenge Skandinavia, denne gangen på svenske Gelleråsen. Rustad ble nummer tre i kvalifiseringen, og hun hadde med andre ord et godt utgangspunkt for begge løpene.

I det første løpet tapte Isabell en posisjon i starten, men etter at Markus Lönnroth snurret av banen da han forsøkte å ta seg forbi andremann Fredric Blank var tredjeplassen igjen norsk. Rustad presset også Blank i kampen om andreplassen, uten at hun kom seg forbi før målflagget kom ut. 

I det andre løpet var Blank og Rustad igjen nærme hverandre, men denne gangen var de så nærme hverandre at det ble en kollisjon allerede i sving 1 etter at svensken tok en liten piruett foran Rustad. Skadene på bilen var såpass store at Rustads første brutte løp for sesongen var et faktum.

Rustad presset lenge Fredric Blank i kampen om andreplassen i helgens første løp.
Rustad presset lenge Fredric Blank i kampen om andreplassen i helgens første løp.

Begge løpene ble vunnet av suverene William Siverholm som har kommet først i samtlige løp denne sesongen. Med 129 poeng ned til Markus Lönnroth som er nummer to i mesterskapet er nå Siverholm kåret til mester fire løp før slutt. Isabell Rustad er nummer tre, kun et poeng bak Lönnroth.

I Porsche Carrera Cup Skandinavia som også ble kjørt på denne helgen er det Aksel Lund Svindal som er Norges representant. Den tidligere toppalpinisten som i fjor kjørte Porsche Sprint Challenge har i år fått et tøft møte med nivået i Carrera-cupen, noe som reflekteres ved at han fortsatt ligger et stykke bak på resultatlistene. Denne helgen ble det en 17. og en 15. plass for Svindal.

Om to uker er det duket for nye Porsche-løp, denne gangen på Rudskogen som en del av Porschefestivalen 9. september. To uker etter det igjen avsluttes sesongen på svenske Mantorp.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS