Her har Isabells Porsche fått ordentlig hard medfart i murveggen, og væskelekkasjene både foran og bak er aldri noe godt tegn på noe som helst. Derfor var hun også helt sikker på at helgen var over før den egentlig hadde begynt.

Mistet kontrollen i 180 kilometer i timen – Isabell var sikker på at det var sluttkjørt

Men det ville ikke støtteapparatet hennes ha noe av, som med heltemodig innsats jobbet på spreng hele natten for å redde løpshelgen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Denne helgen kjøres det Porsche Sprint Challenge sammen med den skandinaviske Carrera Cup-en i Fällfors i Nord-Sverige, og 17-årige Isabell Rustad er eneste norske utøver på plass i Nord mens Aksel Lund Svindal er opptatt med opptak av Mesternes mester.

RACING: Denne helgen kjøres det Porsche Sprint Challenge sammen med den skandinaviske Carrera Cup-en i Fällfors i Nord-Sverige, og 17-årige Isabell Rustad er eneste norske utøver på plass i Nord mens Aksel Lund Svindal er opptatt med opptak av Mesternes mester.

Og etter å ha sanket mange gode opplevelser bak rattet på en Porsche så skulle ungjenta fra Harestua møte sin første store nedtur. Under treningen mistet hun kontrollen i målsvingen, og telemetrien på onboard-videoen viste en hastighet på 180 kilometer i timen i det bakenden slapp før hun dundret inn i murveggen med to harde smeller.

Kjente litt på kroppen

– Jeg har det helt fint. Jeg kjente det litt på kroppen da jeg traff muren, men jeg føler meg helt ok, skriver hun på sosiale medier i kommentarfeltet der hun viste frem videoen av smellen.

Det måtte hard skyts og grove verktøy til, sammen med dyktige folk. Og med det var helgen likevel reddet for Isabell Rustad.
Kraftig demontering og omfattende arbeid nattalang. Ingen ulempe å ha midnattsol i slike forhold, men heltemodig innsats fra Isabell Rustads gjorde mareritt til lykke på under et døgn.
Her er bilen til Isabell like hel igjen, under et døgn etter at hun var helt sikker på at helgen var ødelagt etter hennes første ordentlige krasj bak rattet på en Porsche.

Med skader både foran og bak var hun helt sikker på at løpshelgen var over. «Game over» skrev hun selv

– På første treningen mistet jeg feste bak i en rask sving ut på langsiden som gjorde at jeg snurret inn i betongveggen på begge sider av banen. Bilen har fått store skader både foran og bak, karrosseriet har fått seg en god trøkk og motoren har sprukket. Vi får dessverre ikke fikset dette nå, og det ser mørkt ut for å kjøre Falkenberg neste helg, skrev Rustad umiddelbart, og belaget seg på å være tilskuer resten av helgen.

Pappas nettverk trådte til

Men det var totalt uvitende over hva hennes nærmeste apparat og nettverk var i stand til å tenke seg fram til. For raskt så de at det var lys i enden av tunnellen. For i tillegg til at hennes team stod på og satte alle kluter til, så klarte pappa Tommy å skaffe ekstra krefter gjennom nettverket sitt blant annet fra rallycrossen.

– Alle i Fragus Motorsport har jobbet stort sett i hele natt for å få bilen kjørbar igjen for meg. Og ikke minst to-tre andre fra pappas gamle team Marklund Motorsport som hjalp til med «grov» redskap til å rette rammevanger så motoren kommer på rett plass. Tusen, tusen takk til alle som har hjulpet til, sier en særdeles lykkelig og lettet Rustad.

Powered by Labrador CMS