Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen på vei mot seier på den siste etappen foran Møystad Gård på Hernes.

«Franki» fortsatte der han slapp – slik gikk det under årets første NM-runde i rally

Spektakulære vinterforhold og stort mannefall preget Elverums comeback i Rally-NM.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Men jevnt over 20 minusgrader gjennom hele dagen, og en sol våken som noen, ble Rally Elverum et vinterløp av dimensjoner - med motiverte deltakere, en godt rustet arrangør og en bunnsolid issåle gjennom samtlige etapper.

RALLY: Men jevnt over 20 minusgrader gjennom hele dagen, og en sol våken som noen, ble Rally Elverum et vinterløp av dimensjoner - med motiverte deltakere, en godt rustet arrangør og en bunnsolid issåle gjennom samtlige etapper.

Det var ventet stor spenning i samtlige NM-klasser, og i toppklassen skulle det bli interessant hvorvidt Frank Tore Larsen kunne holde unna for lynraske erkerivaler, nå som konsekvensen av fjorårets NM-gull var å starte først.

Normalt en ulempe, med tanke på at man feier vekk den løse overflaten for konkurrentene, men dette ble samtidig kompensert med redusert sikt hos konkurrentene. For med vindstille minusgrader slå snøføyka ofte igjen med som en enorm sky for de etterfølgende bilene, og derfor fikk Larsen med friere sikt utnyttet forspranget ørlite.

Power Stage til Brynildsen

Likevel var det ingenting å betvile ved tempoet hans. Det gikk unna fra start til mål, og både Ole Christian Veiby og Eyvind Brynildsen hadde nok med å henge seg på - uten at de klarte true Larsen. Veiby viste positive takter på andre turen gjennom Melåsberget, men fikk tekniske problemer etterpå og tapte et halvminutt.

Samtidig kjørte Anders Grøndal ut tidlig på lørdagens første fartsetappe, mens Marius Aasen ikke helt fant flyten han er god for i sin nye Volkswagen Polo GTI R5, og dermed var ikke disse noe tema i seierskampen.

Larsen holdt unna, han, men det var Eyvind Brynildsen som stod hardest i ramma på Power Stage som hadde målgang ute på jordet foran Møystad gård. Så det ble tre bonuspoeng for Brynildsen, men totalseieren gikk til Frank Tore Larsen, som med det fortsatte der han slapp. Veiby måtte nøye seg med andreplass denne gangen.

I klassen for nyere tohjulsdrevne biler ble det også frafall fra viktige utøvere. Steve Røkland var ventet å dominere klassen, men i likhet med Grøndal dro også han ut på første turen på Melåsberget som åpnet lørdagens etapper.

Ny pallsammensetning

Svenske Isak Reiersen fikk også bremseproblemer, men han hadde dog ikke like overbevisende tempo sammenliknet med resten av de norske utfordrerne. Stig Rune Skjærmoen måtte også gi seg med motorproblemer, og også Morten Storsveen måtte godta å stå på bruttlista.

Kalddusj i champagne for hadelendingen Sindre Backe da han sikret karrierens første NM-seier i rally.

Det åpnet for en helt ny sammensetning på pallen, og det var fjorårets bronsemedaljør Sindre Backe som klinte til med sin første NM-seier i sin nye Peugeot 208 R2. Reiersen berget andreplassen, men ettersom han kjører med svensk lisens er han ikke godkjent for å ta NM-poeng.

I stedet ble det til slutt et lite rotterace mellom Herman Lie-Nielsen og Marius Holtet på Power Stage, men Holtet fikk bremseproblemer og med det kunne han henvise Lie-Nielsen til karrierebeste og andreplass i klassen.

Familierikt på pallen

I de nasjonale klassene ble det to blad Hvambsahl på pallen. Mads Peder tok seieren og henviste sønnen Andreas til tredjeplass.

På pallen ble de splittet av søsknene Heine og Sunniva Rudi i en Peugeot 206, forøvrig i klasse 11 med litt mindre motorvolum, mens Volvo 940-ene til Hvambsahl kjører i klasse 10 med større motor.

For de eldre firehjulsdrevne bilene var det ringreven Tony Caspersen som tok klasseseieren foran Morten Gravermoen. Glenn Ivar Gjester sikret det siste steget på pallen.

For fullstendige resultatlister; sjekk totallisten her. Annen relevant informasjon fra løpet finnes på Sportity.

Parc Fermé kommer med flere intervjuer, bilder og reportasjer fortløpende gjennom helgen...

Powered by Labrador CMS