Lewis Hamilton.

Hamilton kritiserer myndighetene før helgens Miami Grand Prix

I forkant av helgens Miami Grand Prix har Lewis Hamilton uttalt seg om en kontroversiell lov i Florida.

Publisert

FORMEL 1: Loven som ble innført i fjor hindrer skolene å gjennomføre seksualundervisning og å undervise om kjønnsidentitet. Dette har hittil omhandlet barn fra barnehagealder til og med tredjeklasse på barneskolen, men guvernør Ron DeSantis ønsker nå å utvide den til å gjelde helt opp til videregående skole. Lærere som ikke følger denne loven risikerer å bli suspendert eller å miste lærerlisensen.

– Jeg står ved LGBTQ-miljøet her og håper de fortsetter å presse tilbake, forteller Hamilton til BBC om at loven kan utvides til å gjelde helt opp til videregående skole.

Hamilton har tidligere fått oppmerksomhet for å kjøre med regnbuestriper på hjelmen blant annet i Qatar og i Saudi Arabia, og han mener det er en lik situasjon når han tar på seg regnbuehjelmen i Miami denne helgen.

– Det er ikke noe forskjell fra når vi er i Saudi, sa han.

– Min sympati og mine tanker er med folkene her i Miami. Det er ikke de som fatter beslutningene, det er personene i myndighetene som er problemet, fortsetter briten.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS