Hauger har all grunn til å være fornøyd etter årets første sprintløp.

Formel 2 - sprintløp:

Hauger etter årets første pallplassering: — Jeg trodde faktisk i sving to at det skulle gå galt

Albuene i årets Formel 2-felt har kun blitt spisset over vinteren, men Hauger viste de andre hvor skapet står.

Publisert

RACING: Det var en fornøyd Dennis Hauger som møtte den norske pressen etter konklusjonen av dagens sprintløp. Nordmannen kjørte inn til andreplass og tok årets første pall i åpningsløpet av årets Formel 2-sesong.

RACING: Det var en fornøyd Dennis Hauger som møtte den norske pressen etter konklusjonen av dagens sprintløp. Nordmannen kjørte inn til andreplass og tok årets første pall i åpningsløpet av årets Formel 2-sesong.

— Det var en god start på sesongen, sier han til Viaplay etter at han febrilsk forsøkte å holde kjøredressen tør til i morgen under pallseremonien.

Hårfine marginer i starten

Starten av sprintløpet var ikke den beste for Hauger, i første sving kom det en Van Amersfoort-bil som et olje av lyn på utsiden av nordmannen. Det var Richard Verschoor som forsøkte å komme seg forbi. I utgangen av den første svingen fikk de begge en grei utgang og endte tre i bredden med ARTs Victor Martins.

— Jeg trodde faktisk i sving to at det skulle gå galt, så det var close, innrømmer Hauger om nestensammenstøtet.

Etter at den intense starten var over kunne Hauger flytte fokuset mot det lengre løp. Bak han kom også en Theo Pourchaire i fullt angrepsmodus, til overraskelse for Hauger.

— Når vi fikk roet oss litt ned så fikk jeg satt dekkene litt i ro, de andre pushet veldig mye i startene, mer enn jeg forventet. Men det gjorde at jeg hadde litt mer igjen på slutten, «overall» er jeg fornøyd og det er en god start på sesongen, sier han om løpet.

Dette han så etter i fjor

Årets første sprintløp gir han en god følelse. Selv føler han at han er med i toppen og at han har god fart.

Sprintløpet i Bahrain pleier som regel og være et av de mer taktiske i løpet av en sesong. Ofte er det svært varmt under løpet, og dekkene slites fort. I enkelte tilfeller har team valgt å bytte dekk under løpet - og fått en fordel av det. Det var dog ikke temaet for i dag.

— Jeg tror alle slet ganske mye med overoppheting på bakdekkene, det var så mye hjulspinn over alt egentlig så det gjaldt virkelig å holde de i ro. Spesielt når det var så mye fighting også, som gjorde det ekstra vanskelig, sier han.

— Men jeg følte mot slutten når jeg fikk litt ro så kunne dekkene få kjølt seg ned også begynte de andre å slite litt mer enn meg, og da skjønte jeg at det var muligheter, røper Hauger.

I morgen starter nordmannen på fjerdeplass i årets første hovedløp.

Powered by Labrador CMS