Det er nesten som om det skulle vært umulig å komme nærmere tiendeplassen, men 43-tusendeler var det som var til for å hindre han fra sprintløp-pole.

Hauger fintet ut av sprint-pole i siste sekund — ingen straff til førere involvert i andre hendelser

En margin på hengende håret var ikke godt nok til å sikre reversert pole for lørdagens sprintløp.

RACING: Etter å ha møtt på noen problemer under dagens fritrening i Formel 2, var Dennis Hauger en ny motor rikere. Og med en ny motor og utrolig varierende forhold kun Spa-banen lik, var oddsen i favør den unge nordmannen.

RACING: Etter å ha møtt på noen problemer under dagens fritrening i Formel 2, var Dennis Hauger en ny motor rikere. Og med en ny motor og utrolig varierende forhold kun Spa-banen lik, var oddsen i favør den unge nordmannen.

Ved et punkt var Hauger så langt oppe på lista som en andreplass bak Marcus Armstrong. Men forholdene endret seg drastisk gjennom hele sesjonen, og mye trafikk forårsaket problemer for de fleste.

De siste minuttene av kvalifiseringen så holdt ikke fjerdeplassen vann. Flere førere klarte å kjøre fortere enn Haugers tid og dyttet nordmannen lengre og lengre ned listene. Men det så fortsatt godt nok ut.

De skjebnesvangre sekundene

I kvalifiseringens siste sekunder og da målflagget kom ut så det dog ut som om arbeidet var gjort. Det var ikke med mye margin, men tiendeplassen ville sikret Hauger reversert pole position for sprintløpet.

Da det så ut som at alt var over, etter at målflagget var veivet og nærmest hele feltet var over mål gikk det sannsynligvis et felles lettende pust i mange norske hjem. Men de hadde ikke fått med seg at David Beckmann var ute på en rask runde.

Lenge etter at alle de andre førerne hadde krysset mål, kommer Beckmann flyvende med en tid god nok til å sikre femteplassen. Og med det, er det bare en 11. tid for Hauger foran helgens to løp, 35-tusendeler bak Ralph Boschung.

— Jeg følte egentlig etter andre settet at jeg hadde ganske grei fart. Men av en eller annen grunn klarte vi ikke å få så mye mer tid ut av det andre settet, mens andre fikk flere sekunder. Det var litt merkelig nesten, sa Hauger til Viaplay etter kvalifiseringen.

— Vi må jobbe videre

Det er varslet etterforsking av flere førere etter ulike hendelser gjennom kvalifiseringen, men Haugers manager, Harald Huysmann har ingen tro på at det vil bli utgitt noen straff.

— Overhodet ingen grunn for å gi de førerne straff. Det var ikke stort de kunne gjøre, det var kø, sier Huysmann til Parc Fermé.

Dommerne sa seg enige med Huysmann. Etter å ha snakket med alle de involverte i hendelsen kom de fram til at det ikke utvises noen straff til noen av partene. Det står det i FIA-dokumentene som ble publisert klokken 22:19 fredag kveld.

— Selvfølgelig leit å kvale inn på den bitre 11. plassen. Uansett er ikke en 10. eller 11. plass målet. Vi må jobbe videre for å tette luken opp til de beste, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS