Mads Østberg og kartleser Patrik Barth.

Mads tilbake på pallen – Ola med ny seier i juniorklassen

Vellykket norsk innsats i EM-runde i Latvia.

Publisert

RALLY: Citorën-fører Mads Østberg hadde før sesongen forventninger om å kjempe helt i toppen fullsatsingen på europamesterskapet i rally, men 35-åringen har fortsatt ikke helt klart å sette inn det sterkeste støtet i kampen om seierne i EM.

Rally Liepaja - topp 10

1) Mārtiņš Sesks, Škoda, 1:22:47.3

2) Hayden Paddon, Hyundai, +41.4

3) Mads Østberg, Citroën, +1:04.0

4) Josh McErlean, Hyundai, +1:23.9

5) Robert Virves, Ford, +1:27.8

6) Mathieu Franceschi, Škoda, +1:29.6

7) Mikko Heikkilä, Škoda, +1:38.5

8) Georg Linnamäe, Hyundai, +1:51.5

9) Efrén Llarena, Škoda, +2:18.3

10) Simone Campedelli, Škoda, +2:27.4

RALLY: Citorën-fører Mads Østberg hadde før sesongen forventninger om å kjempe helt i toppen fullsatsingen på europamesterskapet i rally, men 35-åringen har fortsatt ikke helt klart å sette inn det sterkeste støtet i kampen om seierne i EM.

Etter andreplassen i sesongstarten i Portugal har slitt med å henge med i toppen - først med en real nedtur av problemer på Kanariøyene, etterfulgt av en fjerdeplass i Polen hvor han på tid var relativt akterutseilt i forhold til løpets vinner Martins Sesks fra Latvia med et tidstap på godt over minuttet.

Og sistnevnte skulle også slå til på hjemmebane under Rally Liepaja denne helgen. Han har ledet fra start til mål gjennom løpets ti fartsetapper, og etter 18,3 mil med fartsetapper var seiersforspranget ned til Hyundai-veteranen Hayden Paddon fra New Zealand på intet mindre enn 41,1 sekunder.

Hard kamp

Mads Østberg klokket seg inn til en tredjeplass og kjærkommen pallplass, men også denne gangen over minuttet bak 23-åringen fra Latvia. Det er først og fremst mangel på grep på har vært Østbergs store hodebry denne helgen.

– Joda, jeg er fornøyd, men det har ikke vært perfekt. Men vi har kjempet oss gjennom alle etappene og vi er på pallen, så vi må forbli positive. Det har vært en kamp for oss denne helgen, men vi kan jobbe med dette framover, sa Østberg etter målgang på siste etappe.

Det er Paddon som leder sammenlagt med 113 poeng etter én seier og tre andreplasser på fire løp. Østberg har to pallplasser, ett poengløst løp og en fjerdeplass og har tredjeplassen sammenlagt, men er 44 poeng bak Paddon. Fire av åtte løp er kjørt, og man kan stryke ett løp sammenlagt, så avstanden opp er i realiteten ikke så stor.

Ola Jr. Nore og kartleser Torstein Eriksen.

Rally Liepaja - topp 10 (junior)

1) Ola Jr. Nore, Renault, 1:35:10.3

2) Victor Hansen, Peugeot, +23.9

3) Norbert Maior, Peugeot, +30.5

4) Mark-Egert Tiits, Ford, +37.6

5) Max McRae, Opel, +56.7

6) Timo Schulz, Opel, +1:34.8

7) Roberto Daprà, Peugeot, +1:55.9

8) Mattia Zanin, Peugeot, +4:12.5

9) Aoife Raftery, Peugeot, +4:15.0

10) Mille Johansson, Ford, +4:42.7

Solid juniorledelse for Ola

I juniorklassen imponerte Ola Jr. Nore i sitt comeback under den forrige polske EM-runden, og Norefjell-gutten var på plass igjen i Latvia i en Renault Clio Rally4. Denne gangen med den allsidige kartleseren Torstein Eriksen ved sin side - ettersom Andreas Mikkelsen ikke hadde noe oppdrag på gang denne helgen.

Og Nore og Eriksen fant tonen godt fra start, men lå et stykke bak estiske Jaspar Vaher til å begynne med, helt fram til han ble diskvalifisert da bilen ikke var i henhold til vektreglementet.

Herfra og ut hadde Nore full kontroll og klokket inn sin andre seier i Junior-EM på rad, med 23,9 sekunders forsprang på svenske Victor Hansen. Med det har han 60 poeng og full pott så langt i juniormesterskapet i Rally-EM.

Nordstrand best i nasjonal utgave

Det er forøvrig verdt å nevne av EM-runden også ble kjørt som to separate runder i det latviske mesterskapet, og der var unggutten Karl Peder Nordstrand på plass - men denne gang i en Peugeot 208 R2 etter at han opprinnelig deltar med Rally2-bil i Latvia.

I det første separate løpet, som altså var samme etapper som første dag av EM-runden, så kjørte Nordstrand seg inn til en andreplass i konkurranse mot de langt mer moderne Rally4-bilene. I det andre løpet som var andredags-etappene av EM-runden klinte Nordstrand til med å bli suverent beste tohjulstrekker.

Hadde Nordstrand kjørt i Junior-EM mot de andre Rally4-bilene i sin R2-bil, så bille det holdt til syvendeplass i mesterskapet, 1:41,2 minutter bak Nore.

Powered by Labrador CMS