Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Maktdemonstrasjon i Monaco

Dennis Hauger var i en helt egen klasse for seg da han sikret karrierens første Formel 2 seier på én av de aller gjeveste arenaene i internasjonal bilsport.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Han ledet samtlige runder fra start til mål. Ingen var i nærheten av Dennis Hauger som nå har sikret sin aller første Formel 2-seier i Monacos gater under sprintløpet lørdag kveld.

Dennis Hauger startet fra andre startposisjon, men pole-sitter Jake Hughes stoppet da startlysene gikk, og derifra og inn var det ingen som var i nærheten av nordmannen. Han kontrollerte tempoet hele veien inn, og kjempet også om å sette raskeste rundetid, selv om ekstrapoenget uteble.

Teamkamerat i Prema Jehan Daruvala tok andreplassen uten å ha utfordret Hauger nevneverdig etter at løpet satt seg. Ettersom de trange gatene i Monaco gjør det vanskelig å kjøreforbi virket løpet relativt trygt og udramatisk så lenge man holdt seg unna førerfeil eller tekniske problemer.

Dette er også første gang en nordmann vinner på nest øverste nivå i internasjonal formelbilracing.

– Dette er en drøm, for å være ærlig. Det har vært en tøff sesong så langt, med oppturer og nedturer. Det føles så godt å vinne her, spesielt når vi er i Monaco. Som barn har man drømt om å være her. Jeg bare holdt farten og roen. Jehan var rask etter sikkerhetsbilen, men etter det hadde jeg god fart. Jeg prøvde å sette raskeste runde, men slet mot slutten med å holde det oppe, sier Hauger i målintervjuet vist på Viaplay.

Dennis Hauger har revansjert seg sterkt etter den spanske nedturen for en uke siden. Der var han ikke i nærheten på tempo, og scoret ikke et eneste poeng. I Monaco har alt sett annerledes ut.

Først fra en tredjetid på trening til en femtetid i sin pulje i kvalifiseringen, som til slutt ga ham en niende startposisjon til søndagens hovedløp. Men på grunn av snudd startrekkefølge fikk han starte på første rad fra andre startposisjon til sprintløpet, en posisjon han utnyttet fullt ut.

De valgte også å endre oppsettet de hadde til kvalifiseringen, og gikk tilbake til oppsettet han hadde fra treningen - noe som viste seg å være en god strategi. Han bygget opp en ledelse etterhvert på flere sekunder, kun avbrutt av en sikkerhetsbil etter et sammenstøt mellom

Seier i sprintløpet betaler seg dog ikke like godt som i hovedløpet, da det er kortere og snudd startrekkefølge. Seieren gir Hauger ti poeng, som gjør at han nå øker fra 14 til 24 poeng i førermesterskapet. Sammenlagt er han fortsatt på nede på en 14. plass.

Etter målgang var det også en tydelig rørt pappa Tom Erik Hauger som kunne innse at sønnen hans atter en gang har skrevet ny norsk bilsporthistorie.

– Jeg var ikke så sinnssykt nervøs. Jeg følte han hadde veldig god kontroll hele løpet. Helt nydelig. Helt etter oppskrifta. Rått. Det er stort. Det er ikke så ofte den norske nasjonalsangen spilles er, det er et «moment», sier pappa Hauger til Viaplay etter løpet.

Powered by Labrador CMS