Lars Ola Amundsen (venstre) ble nummer to i den andre GT3-finalen, men dessverre ble det ingen NM-medaljer med hjem. I stedet kunne Glenn Haug juble for gull, mens Andrine Rafoss sikret en imponerende sølvmedalje i sin første racingsesong.

Maktdemonstrasjon i Racing-NM – flere rallycrossprofiler markerte seg

Flere norgesmestre i baneracing ble kåret i helgen. Sjekk ut hvem som stakk av med de gjeve trofeene.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Hele syv av ti klasser i Racing-NM skulle avgjøres denne helgen, mens de tre resterende toppklassene skal dele ut sine edle metaller etter Porsche-festivalen om snaue to uker.

RACING: Hele syv av ti klasser i Racing-NM skulle avgjøres denne helgen, mens de tre resterende toppklassene skal dele ut sine edle metaller etter Porsche-festivalen om snaue to uker.

Mens noen førere hadde stukket seg ut som klare favoritter i noen av klassene, så var det vesentlig mer spenning i de andre klassene. Gjennom de totalt fem løpshelgene som er kjørt både på Rudskogen, Vålerbanen og Sokndal skulle NM avgjøres på Vålerbanen i henholdsvis GT4, GT5, Seven/RSR, historiske klasser og Formel Basic, hvor sistnevnte kjøres også som norgescup over sesongen, mens NM i Formel Basic ble som som dette ene løpet.

Den mest markante NM-tittelen kom på mange måter i GT4. For NM-lederen fram til sommerferien, Emil Rosendal, ble diskvalifisert i første finaleløp og fikk startnekt resten av helgen, og hadde også mistet poengfangsten fra Rudskogen tidligere i august, og var således hektet helt av gullkampen.

Glenn Haug og Emil Rosendal i intens duell på Vålerbanen. Sistnevnte ble diskvalifisert etter første løp, mens førstnevnte fortsatte plankekjøringen og bokførte til slutt en real hattrick i finalehelgen i de fleste NM-klassene.

Rafoss imponerte i debutsesongen

I stedet var det Glenn Haug, som tidligere har kjørt både nasjonalt og internasjonalt i rallycross, som har stukket seg ut som en klart dominerende skikkelse med sin Volkswagen Scirroco. På de tre siste løpshelgene har han vunnet syv av ni NM-runder, og han avsluttet like gjerne sesongen med en hattrick på Vålerbanen.

Med det var NM-gullet et faktum med hele 63 poengs margin etter at de tre svakeste løpene ble strøket. Sølvmedaljen gikk til rallycrosskométen Andrine Rafoss som også parallelt har satset på baneracing for første gang i karrieren. Bronsen var det Tor Magne Tjemsland som sikret seg, med seks poeng klaring til utelukkede Rosendal. Tjemsland stod forøvrig over den første løpshelgen i denne klassen, og hadde følgelig ingen løp å stryke.

Norgesmesterne for historiske klasser. Fra venstre Arne Teig (klasse 8), Mathias Havdal (klasse 10) og Odd Andreas Ingebrigtsen (klasse 9).

Tjemsland er dog ingen hvem som helst i norsk baneracing, for han markerer seg også i historisk klasse. Og samme helg tok han like gjerne en bronsemedalje her også, nærmere bestemt i klasse 10 som ble vunnet av Mathias Havdal foran Thomas Paulsen.

Ellers er det verdt å nevne i den laveste GT-klassen, dog den største i deltakelse, så ble det en svært spennende sluttspurt, med til slutt tre BMW-er på seierspallen. Men det var til slutt Michael Arnestad som trakk det lengste strået med kun seks fattige poeng foran Hans Petter Emilsen, mens Eirik Wenaas Schei tok bronsemedaljen.

Gull til Formel Basic-veteran

Som nevnt skulle det avgjøres medaljer i to varianter i Formel Basic denne helgen. I norgescupen stilte ikke den ellers ubeseirede Daniel Kroken opp, men det hindret ham likevel ikke i å sikre gullmedaljen.

Emilie Snoen kjørte inn til to tredjeplasser og tok med det sølvmedaljen, selv om to seire hadde gitt henne gull. Tredjeplassen gikk til Ketil Thomassen, som heller ikke kjørte denne helgen.

Dag Wasmuth har kjørt Formel Basic i 16 år. Og endelig satt NM-gullet
Dag Wasmuth har kjørt Formel Basic i 16 år. Og endelig satt NM-gullet

De gjorde derimot Dag Wasmuth, som åpnet helgen med en andreplass før den andre finalen også ble kjørt som NM-runde i tillegg til tellende norgescuprunde. Og der klinte Wasmuth til med seier foran Emil Gjerdrum og Emilie Snoen. Det gjorde også at han ble nummer fire i norgescupen, bare ett fattig poeng bak nevnte Thomassen.

Selve finaleomgangen ble vunnet av Formel Ford-søsknene Christer og Carita Livrud Otterstrøm, men disse bilene teller ikke i mesterskapene.

Under følger full oversikt over samtlige utkårende NM-medaljer hittil. For klassene GT+, GT1 og GT3 skal NM avgjøres under Porsche-festivalen på Rudskogen 17. september.

GT4

1) Glenn Haug / NMK Solør / VW Scirocco / 233
2) Andrine Rafoss / NMK Konsmo / Honda Civic R / 170
3) Tor Magne Tjemsland / NMK Sandnes & Jæren / BMW 130 i /156

GT5

1) Michael Arnestad / KNA Sokndal Motorsport / BMW E46 / 346
2) Hans-Petter Emilsen / KNA Varna / BMW 323i Coupe / 340
3) Eirik Wenaas-Schei / NMK Rauma / BMW 323i E36 / 312

Seven/RSR

1) Dennis Moen / NMK Trøgstad / Seven Eleven / 241
2) Alf Marius Loe Sandberg / NMK Solør / MK Seven Racing / 226
3) Sølve Arntzen-Iversen / NMK Modum & Sigdal / Seven / 173

Historisk kl. 8

1) Arne Teig / Historisk Racing Norge / Ford Cortina Lotus / 231
2) Jon Asakskogen / Asker og Bærum Motorsport / Ford Mustang GT350 / 195
3) Mats Gjerdrum / Historisk Racing Norge / Morris Cooper / 179

Historisk kl. 9

1) Odd-Andreas Ingebrigtsen / NMK Kongsberg / Austin Cooper S / 230
2) Terje Andersen / NMK Follo / Ford Escort TC / 220
3) Tore Hjellset / Historisk Racing Norge / Austin Cooper S / 215

Historisk kl. 10

1) Mathias Havdal / NMK Kongsberg / Porsche 911 Carrera / 235
2) Thomas Paulsen / Historisk Racing Norge / Opel Kadett GT/E / 216
3) Tor Magne Tjemsland / NMK Sandnes & Jæren / BMW M3 E30 / 208

Formula Basic - NM

1) Dag Wasmuth / NMK Solør / Van Diemen / gull
2) Emil Gjerdrum / KNA Varna / Van Diemen / sølv
3) Emilie Snoen / NMK Kongsberg / Van Diemen / bronse

Formula Basic - NC

1) Daniel Kroken / NMK Vest-Telemark / Van Diemen / 132
2) Emilie Snoen / NMK Kongsberg / Van Diemen / 126
3) Ketil Thomassen / NMK Vest-Telemark / Van Diemen / 102

Powered by Labrador CMS