Marcus Ericsson på gatebanen i St. Petersburg.

Marcus Ericsson vant en sesongstart preget av flere spektakulære ulykker

IndyCar-sesongen kunne knapt startet på mer dramatisk vis.

Publisert Sist oppdatert

INDYCAR: St. Petersburg i Florida har for vane å åpne IndyCar-sesongen, og 2023 var intet unntak med deres intense gatebane. Allerede på den første runden oppstod det en massekrasj som tok ut Helio Castroneves, Santino Ferrucci, Simon Pagenaud, Benjamin Pedersen og Devlin DeFrancesco. Det skjedde i kjølvannet av et sammenstøt mellom Chip Ganassi-fører Scott Dixon og den svenske Arrow-McLaren-føreren Felix Rosenqvist.

Flere småsmeller oppstod senere, og der også Rinus Veekay og Jack Harvey stod i sentrum av nok en stor kollisjon, hvor sistnevnte også ble sendt til sykehus med lettere skader. Og i samme sving skulle Romain Grosjean og Scott McLaughlin, to store bilsportprofiler som kommer fra andre store grener, ende i et sammenstøt i det som var en real seiersduell ute på banen.

I stedet ble seierskampen overlatt til Pato O'Ward, meksikaneren som også har vært linket til McLarens Formel 1-team, og den tidligere svenske Formel 1-føreren Marcus Ericsson. For den svenske Chip Ganassi-føreren jaget O'Ward til beinet på de siste rundene, og en teknisk svikt i bilen til McLaren-føreren gjorde at Ericsson smatt forbi på tampen av løpet.

Med det sikret han sin fjerde løpsseier i IndyCar, og åpner da sesongen med ledelse i mesterskapet. O'Ward tok da andreplassen, mens Dixon endte på det nederste trinnet på pallen.

– Dette var vår dag. Jeg føler med Pato med det som skjedde med ham, men dette er racing. Vi jaget ham og la presset på ham, og da kan slike ting skje. Vi er her for å kjempe om mesterskapet, og jeg er klar for å ta kampen nå, sa en svært glad Ericsson etter målgang.

Neste runde i IndyCar blir årets første ovalløp på Texas Motor Speedway 2. april.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

kr 699,- pr. år.

Halvårsabonnement

kr 499,- pr. halvår.

Månedsabonnement

Pris: kr 99,- pr. måned.

Ukesabonnement

Pris: kr 25,- pr. uke.

Powered by Labrador CMS