Martinius Stenshorne er tvunget til å stå over årets første løp i det tyske mesterskapet.
Martinius Stenshorne er tvunget til å stå over årets første løp i det tyske mesterskapet.

Martinius Stenshorne må stå over sesongåpningen på Spa-Francorchamps

Det nederlandske formelbilteamet Van Amersfoort Racing har bestemt seg for å trekke deltagelsen sin foran åpningsløpet i det tyske Formel 4-mesterskapet grunnet eksterne faktorer.

Publisert

FORMEL 4: Den pågående pandemien og krigen i Ukraina har påført en rekke komplikasjoner verden over. Internasjonal motorsport har blitt rammet hardt de siste årene og denne uken var det Van Amersfoort Racing som ble et nytt offer for de globale utfordringene.

Teamet annonserte onsdag formiddag at de velger å trekke deltagelsen sin på tvers av de fem påmeldte bilene. Det innebærer at Martinius Stenshorne ikke vil få delta i åpningsløpet i det tyske mesterskapet.

– Vi har bestemt oss for å trekke deltagelsen vår fra åpningsløpet av det tyske Formel 4-mesterskapet. Grunnen er sen levering av bilene, som allerede har forstyrret testingen før sesongen og gitt oss svært lite tid for å klargjøre oss. Tidsmangelen har hatt en negativt effekt på prosessen til å bygge bilene, som ikke garanterer oss den høye sikkerhets-standarden vi har. Vi ønsker å understreke at vi ikke skylder på Tatuus for den nåværende situasjonen, siden vi forstår at forsinkelsene er forårsaket av ukontrollerbare eksterne faktorer som mangel på råmaterialer, skriver Van Amersfoort i pressemeldingen de la ut på Instagram.

Lagets administrerende direktør, Rob Niessink forteller at de har valgt å trekke seg av sikkerhetsmessige årsaker.

– Vi er ikke villige til å gå på akkord med våre høye standarder. Som et lag, har vi et enormt ansvar hver gang vi sender ut unge førere på banen. Derfor tar vi byggingen av bilene våre svært alvorlig, forteller Niessink.

Powered by Labrador CMS