McLaren-teamet var lynrraske i helgens løp på Silverstone-banen. Fortsetter det slik er det ikke sikkert at det vil bli en like dominant andre halvdel av sesongen for Red Bull.

Formel 1, Storbritannia Grand Prix, løp:

McLaren imponerte stort under hjemmeløpet

At det skulle stå en McLaren-fører på pallen i år i et mer eller mindre «alminnelig» Formel 1-løp var det nok få som hadde sett for seg etter den svake sesongstarten i Bahrain.

Publisert Sist oppdatert

Storbritannia Grand Prix:

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:25:16,938

2) Lando Norris, McLaren, +3,798

3) Lewis Hamilton, Mercedes, +6,783

4) Oscar Piastri, McLaren, +7,776

5) George Russell, Mercedes, +11,206

6) Sergio Perez, Red Bull, +12,882

7) Fernando Alonso, Aston Martin, +17,193

8) Alexander Albon, Williams, +17,878

9) Charles Leclerc, Ferrari, +18,689

10) Carlos Sainz, Ferrari, +19,448

Brutt: Pierre Gasly, Kevin Magnussen, Esteban Ocon.

Sikkerhetsbiler: 1

Raskeste runde: M. Verstappen (1:30,275)

FORMEL 1:  For nå har teamet virkelig kommet med et tempo som lyn fra klar fabrikk med Lando Norris i føringen - som også stjal ledelsen fra Max Verstappen i åpningsrundene.

Oppgraderingene som gjorde sin debut allerede forrige helg, viser seg å passe ekstremt godt rundt Silverstone-banen - spesielt godt synlig ble det etter at begge førerne kvalifiserte seg innenfor topp tre - som sikret lagets første pallplassering i år med Norris.

Publikum ble i dag også vitne til flere spennende kamper i midtfeltet, sannsynligvis til forargelse for Ferrari som tapte fem plasser i sluttresultatet for begge førerne. For Perez sin del, klarte han å kontre den dårlige kvalifiseringen med en sjetteplass.

Også Williams-teamet har hatt en god helg. Alexander Albon tar igjen poeng for teamet etter å ha vist sterkt tempo i treningene og nykommer Logan Sargeant var kun én plassering unna fra å sikre sitt første VM-poeng.

Lewis Hamilton klatret seg også opp fra et svakt utgangspunkt. Det skulle bli nok en pallplassering for briten, og med Norris på en andreplass er det første gang siden 1999 at to britiske førere fullfører på pallen i Storbritannia Grand Prix.

Brutt løp ble det for Kevin Magnussen. Danskens bil havarerte på runde 31 og tok fyr. Det trigget dagens eneste virtuelle og ordentlige sikkerhetsbil.

Spesielt heldig var heller ikke Alpine-teamet. Begge førerne måtte bryte med ulike problemer. Esteban Ocon brøt med hydraulikkproblemer mens Pierre Gasly fikk knekt høyre bakhjulsoppheng etter et mindre sammenstøt med Lance Stroll.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS