Matchball Red Bull i sesongavslutningen i Formel 1:

– Nå kan vi gjøre akkurat hva vi vil

Dagens bestemann på kvalifiseringen, Max Verstappen, legger opp til et tilsynelatende opplagt lagspill til Formel 1-finalen i Abu Dhabi.

Publisert

FORMEL 1: VM-tittelen er avgjort for lengst, både i førermesterskapet og konstruktørmesterskapet. Det betyr at Max Verstappens resultater isolert sett har lite for seg for både han og Red Bull-teamet, for uten statistikkene for fremtiden.

FORMEL 1: VM-tittelen er avgjort for lengst, både i førermesterskapet og konstruktørmesterskapet. Det betyr at Max Verstappens resultater isolert sett har lite for seg for både han og Red Bull-teamet, for uten statistikkene for fremtiden.

Og når Verstappen da likevel i Sao Paulo Grand Prix i Brasil lå foran teamkamerat Sergio Perez, og nektet å gi ham en ekstra plass med to ekstra poeng, så begynte også debatten å rase om hvorvidt Verstappen egentlig bryr seg om teamet og teamkameratene forøvrig.

Dog skal alle involverte ha snakket sammen, ryddet opp og skværet opp og klare for Abu Dhabi Grand Prix med blanke ark, og med et uttalt mål om å hjelpe Perez til å ta andreplassen i førermesterskapet. For han ligger altså poenglikt med Ferrari-fører Charles Leclerc, og selv om han ikke fikk disse to ekstra poengene av teamkamerat Verstappen i Brasil, så virker pipa å ha en annen lyd denne helgen.

Dobbelt Red Bull i front

I lørdagens kvalifisering var det verdensmesteren som satte raskeste tid og beste startposisjon til søndagens Grand Prix-løp, med teamkamerat Perez på andreplass, som han da deler første rad med.

– Jeg er veldig glad for at vi har begge bilene på første rad. Vi vil jo både vinne løpet, men også få sikret andreplassen til «Checo». Nå har vi begge bilen foran der, så nå kan vi gjøre hva vi vil, sa Verstappen i intervjuet med David Coulthard ute på startgriden etter målgang.

Sergio Perez virker også å stole på sin lagkamerat nå. Stemningen virket også adskillig bedre dem i mellom etter målgang, og på tribunen virket det også tydelig at det er Perez som har den store støtten, mens det tvert imot var antydning til noe buing i retning Verstappen.

Max Verstappen og Sergio Perez er tilsynelatende gode kamerater igjen etter å ha skværet opp etter den kontroversielle avslutningen på Formel 1-løpet i Brasil for en uke siden. Søndag er de i posisjon til å kontrollere årets siste Grand Prix-løp.

Uansett, mye tyder på at Red Bull har en solid plan for søndagens løp ettersom de nå har skaffet seg det utgangspunktet de ønsket seg.

– Vi har en god startposisjon, og fint at vi kan dekke opp førsteraden i morgen. Max har gjort en god jobb for meg, og vi gjorde det sterkt på siste forsøket. Men det er i morgen det gjelder, og det blir interessant å se hvor sterke Ferrari og Mercedes blir, sier Perez.

Skal kjempe tappert fra andre rad

Ferrari-fører Leclerc sikret tredjetiden. De var egentlig aldri i posisjon til å true Red Bull og skape den ekstra spenningen, til tross for at det er Leclerc som har vært den beste føreren på kvalifisering i år, med totalt ni bestetider mot Verstappens syv.

Han er forberedt på at Red Bull kommer til å stenge døra søndag.

– Dette er plassen vi fortjener, for Red Bull var sterkere en oss. Men vi er i en god posisjon og er tett på Checo. Jeg har tro på at Carlos og jeg også kan jobbe godt sammen i morgen, men vi må maksimere. Vi vet at Red Bull er sterke på søndagene, så det blir krevende. Men vi skal gi alt, og forhåpentligvis ta andreplassen både i førermesterskapet og konstruktørmesterskapet, sier Leclerc.

Avsluttet karrieren i Q3

For i tillegg til hans personlige duell mot Perez, så kjemper Ferrari mot Mercedes om sølvplassen blant konstruktørene. I starten av sesongen virket Ferrari som det sterkeste teamet og den umiddelbare favoritten til å ta gullet. I stedet har Red Bull stukket ifra, og Ferrari har på en annen side fått besøk av Mercedes som har kommet seg sterkere gjennom sesongen etter en begredelig åpning på året.

Det skiller 19 poeng i favør Ferrari i konstruktør-kampen. Og det ble nettopp dobbelt Ferrari på andre rad, men det er dobbelt Mercedes på tredje rad med Lewis Hamilton tre tusendeler foran forrige helgs løpsvinner George Russell.

«Best of the rest» ble Lando Norris på en syvendeplass. Esteban Ocon tok åttendetiden, mens Sebastian Vettel skal runde av en legendarisk Formel 1-karriere med niendestartposisjon, etterfulgt av Daniel Ricciardo, som også kjører sitt enn så lenge siste Formel 1-løp med en tiende startposisjon.

Powered by Labrador CMS