Man skulle ikke tro Sebastien Ogier kommer inn som tredjefører i det han gjør seg komfortabel i ledelsen av Safari Rally Kenya.
Man skulle ikke tro Sebastien Ogier kommer inn som tredjefører i det han gjør seg komfortabel i ledelsen av Safari Rally Kenya.

Ogier sterkest fra start etter SSS1 — tett fulgt av Neuville

Men publikumsetappen er bare starten på det beryktede rallyet som krever alt fra mann og maskin.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Årets Safari Rally Kenya gikk av stabelen i dag ettermiddag med publikumsettappen SSS1. Etappen som minner mer om et rallycross heat enn en fartsprøve viste spektakulær kjøring fra lokale og verdenseliten.

Sebastien Ogier åpnet ballet i tet med en ledelse over Hyundai-fører Thierry Neuville. seks tideler skilte de ved målgang mens Neuvilles lagkamerat, Ott Tänak fulgte like bak franskmannen, bare 1,1 sekund bak.

Spennende ble det for Ogiers Toyota-kollega. Kalle Rovanperä kom altfor langt ut i første svingen og havnet så vidt av veien. Avkjøringen resulterte i en punktering for finlenderen som endte opp sist av Rally1-bilene.

— Det var litt på grensen under bremsing. Det var egentlig ingenting som skjedde, men vi fikk en punktering. Det var skikkelig synd, men det er et langt rally og forhåpentligvis tapte vi ikke for mye tid. Fremover fokuserer vi på helgen, sa Rovanperä etter målgangen.

Svensk-norske Oliver Solberg har fått fornyet tillit i Hyundai-leiren etter fjorårets fiasko. Det unge talentet deltar i Rally1-klassen og kjørte inn til en niendetid, 5,8 sekunder bak Ogier.

— En kjempe glatt SSS1 for å sparke i gang Safari Rallyet! Veien ble definitivt bedre etter etappen, men det var en skikkelig morsom etappe og flott å kunne vise seg frem foran publikum, skrev Solberg på Facebook etter etappen.

Powered by Labrador CMS