Dennis Olsen på Portimao i sin første løpshelg i DTM.
Dennis Olsen på Portimao i sin første løpshelg i DTM.

Opphenting til ingen nytte - Dennis uten poeng i helgas andre løp

Det ble ikke samme suksesshistorie dagen derpå, men Dennis Olsen har vist et lovende potensiale etter sin første løpshelg i DTM.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det tyske racingmesterskapet, som anses for å være ett av verdens mest prestisjefylte i sin kategori, har hatt sesongstart med to løp i Portimao i Portugal denne helgen, og for Dennis har det også vært starten på en ny æra i hans karriere.

Men under søndagens løp ble det ikke samme lykkelige utfall som i det første løpet hvor han imponerte med en femteplass etter å ha kjørt seg opp fra 19. startposisjon.

Porsche sliter fortsatt med blant annet topphastigheten og taper beviselig mye på de raskeste partiene ute på banen. Til tross for at ballastfordelingen er blitt noe justert og utjevnet gjennom helgen, så hadde verken Olsen eller hans teamkamerater nok tempo til å kjempe om de gjeveste plasseringene søndag. Mye av dette takket være kvalifiseringene hvor de ikke framstår like konkurransedyktige som i løp, der Olsen søndag startet på en 16. plass søndag - riktig nok tre plasser bedre enn lørdagens kvalifisering.

Det ble til slutt en 11. plass i løpet for Olsen, som førstemann bak det siste poenget som tiendeplassen får. Med det klatret han også totalt fem plasser gjennom løpet. Etter pitstoppet var det en jevn kamp med Maro Engel i front og Rene Rast rett bak, to svært prominente navn i både tysk og generelt internasjonal GT-racing.

Olsen lå tett på, men klarte ikke komme seg forbi Mercedes-fører Engel, samtidig som han forsvarte seg for Audi-fører Rast gjennom den siste halvtimen. Likevel måtte han svelge smultringen i sitt andre løp.

Det var Audi-fører Nico Müller som stakk av med seieren i søndagens løp, og med det revansjerte seg fra uflaksen han var involvert i lørdag. Red Bull-junior og Ferrari-fører Felipe Fraga fra Brasil sikret andreplassen mens italienske Mirko Bortolotti følger opp lørdagens pallplass med en ny tredjeplass søndag.

Powered by Labrador CMS