Dennis Olsen i sin nye Porsche for året, driftet av SSR Performance.
Dennis Olsen i sin nye Porsche for året, driftet av SSR Performance.

Knallsterk debut på DTM-karrieren for Dennis Olsen

Kvalifiseringen var langt ifra optimal, men den norske Porsche-profilen viste løpsdisiplin av dimensjoner under sitt aller første DTM-løp.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Selv om han satte bestetid på den siste testen tidligere denne uken, så har ikke Dennis Olsen lagt skjul på at magefølelsen tilsier at han og teamet SSR Performance har hatt en del å jobbe med. Og når utjevningsrutinene på bilenes ytelse, såkalt «balance of performance» regnet ut at Porsche måtte ha mer vekt enn originalt, så følte Olsen og teamet at de kom heller svakere ut av dette.

Under kvalifiseringen ble det bare en 19. tid, uten at Olsen selv følte han hadde noe mer å levere. Men han hadde altså 55 minutter på seg i løpet til å vise god såkalt «race pace», altså løpsfart, ettersom man da må levere over en hel linje. I tillegg ble det endringer i balance of performance, slik at Porsche fikk redusert vekten og opperettholdt bedre toppfart.

Olsen disponerte løpet godt fra sin 19. startposisjon og klatret flere plasser allerede i de første rundene, men forandringer på pit-strategien gjorde at han skulle tas inn vesentlig senere, spesielt i håp om at en sikkerhetsbil kunne gjøre pitstoppet billigere.

Og denne risikoen betalte seg da Lamborghini-fører Rolf Ineichen fikk problemer og stoppet ute på banen. Olsen og hans team fikk derfor løpet akkurat slik de ønsket seg, og selv om han kom ut igjen på en 14. plass, så hadde han nå nyere og vesentlig bedre dekk enn de fleste ute på banen, hvilket ga ham gode forutsetninger for å klatre.

26-åringen viste ryddig, men effektiv og aggressiv kjøring og tok plassering etter plassering - spesielt i de svingete partiene på banen. Etterhvert kom han seg helt opp på en sjetteplass.

En ekstra gavepakke kom da Mercedes-fører Maro Engel fikk en fem-sekunders tidsstraff for uregelmessigheter i forbindelse med pitstoppet, noe som ga Olsen en ekstra plass gratis. Dermed ble det femteplass i DTM-debuten, og 14 plasser i pluss fra starten.

Det ble dobbeltseier til Mercedes med Lucas Auer foran Luca Stolz, mens Mikro Bortolotti tok tredjeplassen.

Søndag kjøres det en ny løpsdag med kvalifisering på formiddagen som setter griden til det andre løpet for helgen som kjøres fra klokken 13:30.

Powered by Labrador CMS