Oppløftende kvalifisering etter lang og tung periode i Formel 2

For første gang siden vinnerhelgen i Baku tidlig i sommer er Dennis Hauger endelig innenfor de ti beste på kvalifiseringen til løpshelgen på Zandvoort i Nederland.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Etter at de siste tre løpshelgene har vært av den tunge og krevende sorten, så gikk Dennis Hauger ut av hovedløpet i Belgia forrige uke med en bedre magefølelse enn på lenge. De nokså radikale endringene han fikk gjennomslag for dro han i en annen og positiv retning med bilen enn hva han har følt gjennom sommeren, og denne helgen på nederlandske Zandvoort ville gi et slags svar på om denne positive følelsen var tilfeldig eller ikke.

Men det var på ingen måte noen placebo for Dennis Hauger. Allerede på treningen, med den harde gummiblandingen, var det positive tendenser for den norske Formel 2-føreren, som klokket seg inn til en femtetid. Men den store spenningen var naturlig nok knyttet til kvalifiseringen, som spiller en vesentlig viktigere rolle for helgen.

Og det av todelt årsak; det ene er at Hauger har slitt med å være komfortabel og bygge opp et godt nok tempo på de rødmarkerte softdekkene. Det andre er at det er svært kritisk å komme innenfor de ti beste med tanke på løpshelgen, ettersom man snur startrekkefølgen til lørdagens sprintløp utifra de ti beste på kvalifiseringen.

Men i en rødflaggpreget kvalifisering leverte Hauger et vesentlig mer solid tempo enn på lang tid. Og til tross for en ørliten førerfeil i siste sektoren hvor han la igjen potensielt flere tideler, så endte det altså med en syvendeplass til slutt. Det betyr også at han starter som nummer fire i morgendagens sprintløp.

Vi må som nevnt tilbake til Baku for å finne en bedre kvalifisering, der han endte som nummer tre, og det var også der han tok sin første seier i et hovedløp i Formel 2. Siden har han ikke vært innenfor topp ti på kvalifiseringen.

Hauger endte seks tideler bak mesterskapsleder Felipe Drugovich som tok raskeste rundetid, etterfulgt av Jack Doohan og Logan Sargeant.

Powered by Labrador CMS