Oscar Piastri, McLaren, in cockpit in the team's garage
Oscar Piastri, McLaren, in cockpit in the team's garage

Piastri forlenger hos McLaren

Oscar Piastri blir å se i McLaren bilen minst ut 2026-sesongen.

Publisert

FORMEL 1: Piastris opprinnelige avtale strakk seg til 2024, men Formel 2-mesteren fra 2021 har imponert såpass i sin debut sesong at McLaren nå har sikret tjenestene til australieren i ytterligere to sesonger.

22-åringen ligger på ellevteplass i mesterskapet, og tok sin første pallplass i sprintløpet i Belgia. Piastri venter fortsatt på sin første pallplass i et hovedløp, men har tatt poeng i fire av de siste seks løpene, inkludert en fjerdeplass på Silverstone og en femteplass i Ungarn.

Piastri sier selv at han har stor tro på at han skal være med på å ta McLaren inn i en ny storhetstid.

– Jeg er kjempefornøyd med å forlenge samarbeidet med McLaren. Jeg har lyst til å kjøre helt fremst i feltet med dette teamet, og blir kjempemotivert av å se jobben og grunnlaget som legges for å få det til å skje.

Oscar Piastri blir å se i McLaren-bilen de neste tre årene.
Oscar Piastri blir å se i McLaren-bilen de neste tre årene.

Teamsjef Andrea Stella sier at de ikke trengte å tenke seg om to ganger før de forlenget avtalen med Piastri.

– Vi er kjempefornøyde med å ha signert en langtidsavtale med Oscar. Han bare fortsetter å imponere både når det gjelder resultater, men han har også en kjempegod arbeidsmoral og innstilling. Å forlenge avtalen var en enkel avgjørelse.

McLaren har dermed sikret seg tjenestene til begge sine førere minst ut 2025 ettersom det er så lenge Lando Norris 

Piastri ankom McLaren i fjor sommer etter at Alpineopprinnelig annonserte at unggutten skulle erstatte Fernando Alonso i Alpine-teamet. Piastri nektet for at han hadde signert noen avtale med Alpine, og dager senere ble det annonsert at han hadde signert hos McLaren.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS