Daniel Ricciardo.

Ricciardo er friskmeldt til sesongåpningen til helgen

Koronaviruset satte en stopper for den viktige testingen, men heldigvis ikke for sesongstarten for Daniel Ricciardo.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: McLaren har kommet skjevt ut i forberedelsene til årets sesong. Selve shakedown-kjøringen i Barcelona gikk relativt strålende, der bilene ble introdusert og testet for aller første gang, da de sammen med Ferrari meldte seg tilsynelatende på i kampen om å ha den beste bilen.

Men under den åpne offisielle testen i Bahrain forrige uke gikk det heller tråere.

Spesielt slet McLaren med bremsene, hvilket gjorde at de ikke gikk gjennomført et optimalt antall runder for å få samlet inn data og forsket på videre utvikling av bilen, sammenliknet med de andre teamene. Tempomessig så det til slutt ikke så ille ut for det historietunge Formel 1-teamet fra Storbritannia, men de har åpenbart en nøtt å knekke med tanke på bremsene til helgens sesongåpning på samme anlegg.

Bedre ble det ikke for McLaren at Daniel Ricciardo i tillegg måtte melde forfall de to første dagene fordi han ikke følte seg i form. Sent på kvelden før siste testdag kom bekreftelsen på at det var koronaviruset som hadde satt australieren ut av spill.

Til tross for en noe bedring i formen så var det likevel klart at han måtte i isolasjon, og dermed var det kun Lando Norris som fikk ansvaret for å levere mest mulig kjøredata av bilen. I tillegg til tekniske utfordringer er det også begrenset hvor mye én fører kan gjennomføre av antall runder, og ikke minst hvordan denne tilbakemeldingen påvirker det videre oppsettet av bilen.

Omsider er det positive nyheter i anmarsj for McLaren. Daniel Ricciardo har levert en negativ test og er klar til helgen. Det betyr at Alpine-reserve og regjerende F2-mester Oscar Piastri enn så lenge må la Formel 1-debuten vente på seg, etter at det i kjølvannet av Ricciardos koronasmitte ble klart at Alpine og McLaren har gjort en avtale om bruk av Piastri ved behov.

– Daniel har nå levert et antall negative tester og vil derfor være tilbake i depotet torsdag og klar for å delta til denne helgens Bahrain Grand Prix. Daniel har følt seg bedre hver dag mens formet har kommet seg i isolasjon som ble fulgt etter de lokale retningslinjene i Bahrain, skriver McLaren i en offisiell uttalelse.

Powered by Labrador CMS