I fjor krysset Esteban Ocon mål på førsteplass og tok sin første Grand Prix-seier. Får vi en ny vinner i år mon tro?

Siste løp før tradisjonell sommerferie — dette bør du vite før Ungarn Grand Prix

Løpet denne helgen markerer det siste løpet før den obligatoriske sommerferien.

Publisert

FORMEL 1: Når målflagget svaies etter 70 kjørte runder denne søndagen indikerer det også enden på den første halvdelen av årets sesong. Denne helgen er også viktig av en annen grunn. Sommerferie.

FORMEL 1: Når målflagget svaies etter 70 kjørte runder denne søndagen indikerer det også enden på den første halvdelen av årets sesong. Denne helgen er også viktig av en annen grunn. Sommerferie.

Alle teamene er pliktige til å ta ut 14 dager sammenhengende ferie i perioden mellom løpet denne helgen og løpet på Spa som det står oppført i artikkel 9 i regelverket. Det betyr at det ikke er lov å gjøre noe arbeid i fabrikkene som kan påvirke ytelsen på bilene.

Det høres kanskje radikalt ut, men alle teamene har god kontroll på denne ferien. Det kommer dog fortsatt til å være viktig å få så mye informasjon ut oppgraderinger introdusert før løpet på Hungaroring.

Men hvor står vi egentlig etter 12 kjørte løp?

Kampen om gullet

Red Bull har virket ustoppelige siden Spania Grand Prix. Det har vært det største vendepunktet i tittelkampen mellom førstnevnte, og Ferrari. Samt kampen mellom Max Verstappen og Charles Leclerc.

Leclerc i barrieren etter at han gjorde en førerfeil.

Verstappen har stukket fra etter Spania. Det var også det første løpet Leclerc måtte bryte fra i ledelse med tekniske problemer. Siden har det tallet økt til tre brutte løp, og 75 potensielle VM-poeng i vasken.

Klar tale var det hvert fall fra monegaskeren etter blemmen forrige helg.

— Fortsetter jeg å gjøre slike feil så fortjener jeg ikke å vinne mesterskapet, sa en dypt fortvilet Leclerc etter løpet.

Red Bull har heller ikke vært feilfrie, men der de har gjort feil har de i det minste klart å holde seg fast i poengene uten å tape for mye til Leclerc og Ferrari.

Haas med store oppgraderinger

Formel 1s eneste amerikanske team har unnlatt seg å gjøre samme feilen som de gjorde i 2019 da de ofte kom med store oppgraderinger som gjorde bilen tregere. I år har Haas fokusert på de små detaljene, noe som har vist seg å fungere.

Denne helgen er dog Haas klare. De melder om at Kevin Magnussen sin bil skal få en oppgraderingspakke før løpet. Magnussen har fortatt 2019-seongen friskt i minne, er litt nervøs foran helgen.

Magnussen måtte dessverre bryte løpet forrige helg etter et sammenstøt mellom han og Nicholas Latifi

— Vi har sett i år at vi har funnet mer fart enn vi trodde vi skulle, men vi har så vidt oppgradert siden vintertestingen. Det har vært litt overraskende å se hvor mye fart vi har klart å få ut av bilen, sa Magnussen etter løpet i Frankrike.

— Så når du plutselig introduserer en ny pakke... Jeg er litt spent på å se om det kommer til å bli en liten endring på toppen av det vi allerede har nå, eller om det er et steg tilbake også jobber man frem til noe med mer potensiale, fortsatte han.

Haas har kun én oppgraderingspakke klar denne helgen, og siden Magnussen har flest poeng mellom han og lagkamerat, Mick Schumacher i førermesterskapet får han førsterett.

Aldri lett å vite

Været i Budapest siste helg i juli har alltid vært vanskelig å spå. De siste årene har banen virkelig bydd på action på grunn av det skiftende været. Bare i fjor fikk vi se et prakt eksempel på dette.

I år er forutsetningene omtrent like. Det er meldt litt nedbør gjennom hele helgen i følge Yr.no, men verst blir det på lørdags morgenen. Også søndagen kan det se ut til at et lite regnskyll kan spille en rolle før starten av løpet.

Nordmenn i aksjon

Som vanlig på den europeiske kalenderen har vi på plass to nordmenn. I Formel 2 står Dennis Hauger klar til start på en bane han kjenner godt fra tidligere. I fjor vant han featureløpet her og tok to femteplasser.

19-åringen fra Aurskog er klar for å slå fra seg foran løpet denne helgen, etter et svært mislykket Frankrike Grand Prix.

I Porsche Supercup har Roar Lindland også inntatt paddocken. Sørlendingen leder fortsatt Pro-Am-cupen i det prestisjefylte Porsche-mesterskapet like før ferien.

Powered by Labrador CMS