David Coulthard og Sivert Svardal under prisutdelingen på Nürburgring hvor 21-åringen mottok publikumsprisen «Rookie of the year».

Sivert vant gjev publikumspris - og premien fikk han fra en Formel 1-legende

Å vinne to sett med dekk høres kanskje ikke mye ut. Men for Sivert Svardal er det alfa og omega. Slik var møtet med Formel 1-legenden David Coulthard da han mottok den nokså prestisjefylte utmerkelsen.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Det var under VM-finalen i rallycross på Nürburgring for snaue to uker siden at den blide sørlendingen ble invitert ned av en helt spesiell årsak. Rallycrossfansen hadde nemlig stemt han fram som årets «Rookie of the year».

RALLYCROSS: Det var under VM-finalen i rallycross på Nürburgring for snaue to uker siden at den blide sørlendingen ble invitert ned av en helt spesiell årsak. Rallycrossfansen hadde nemlig stemt han fram som årets «Rookie of the year».

Og selv om mesterskapsresultatet kanskje har uteblitt, ikke minst på grunn av svært mye uflaks og nedturer ute på banen, så har han glimtet tidvis til og vist at han henger med europatoppen, ettersom det er EM han har satset i.

Verdi på 30.000 kroner

Og såpass bemerket har han altså gjort seg at han stakk av med nybegynnerprisen, som er sponset med totalt åtte dekk fra mesterskapets dekkleverandør Cooper Tires.

– Det betyr jo selvfølgelig mye. Verdien av to sett er nærme 30.000 kroner, så for oss vanlige mennesker er det akkurat som en god sponsoravtale, sier Svardal, som også selvfølgelig ser en stor verdi i å motta en slik kåring i seg selv.

– Utmerkelsen hjelper mye på å få navnet mitt opp og fram. Jeg kan også vise dette til nåværende og mulige fremtidige sponsorer. Det er av en grunn at jeg har blitt nominert og vunnet, og det er gøy å se at folk har troa og ser et potensiale i meg, sier 21-åringen.

Slik var møtet med Formel 1-legenden

Toppen av kransekaka var også at prisen ble utdelt av ikke hvem som helst. Seerne av VM-sendingen spottet kanskje at Formel 1-legenden David Coulthard var på plass. Og det var ikke tilfeldig.

Den populære skotten var nemlig hyret inn av Cooper blant annet for å dele ut prisen til Svardal. Og slikt er ikke bare-bare for en vanlig kar fra Konsmo.

– Det var selvfølgelig veldig kult å møte ham. Han var veldig vennlig og var veldig nysgjerrig på hvilken motorsportbakgrunn jeg hadde fra før.kjenner man jo litt til han fra før. Han er jo en gammel Formel 1-stjerne og har mange av intervjuene vi ser på Formel 1-løpene idag. Så har jeg også sett mye av han i gamle Formel 1-klipp på YouTube og Facebook, sier Svardal.

Planen neste år er å fortsette og etablere seg i europameterskapet, og muligens kjøre noen nordiske løpet. Håpet er å utfordre om finaleplass i hvert løp og snuse på pallen, men Svardal vet enn så lenge ikke hva slags nivå som møter han.

Sivert Svardal har hatt mye uhell denne sesongen, men det hindret ham ikke fra å vinne en høyt respektert publikumspris. Her fra sesongåpningen i Höljes hvor han kastet flammer opp til flere ganger.

Lærerik sesong i med- og motgang

Det han derimot vet er at 2021-sesongen har vært ekstremt lærerik, spesielt med all motgangen han har møtt på. Allerede i sesongåpningen i Höljes skulle han støte på uforutsette problemer som blant annet innebar store flammer fra motorrommet.

– Tekniske problemer er det alltid i bilsport, kanskje spesielt mye for oss som driver med platekontakt, hopp og sladding. Så den tekniske motgangen synes jeg er veldig lett å komme over. Jeg kjempet ikke om noe mesterskap i år, kun enkeltresultater, så det er selvfølgelig kjipt der og da, men det er også bedre at jeg fikk dem i år, slik at jeg kanskje unngår dem i fremtiden, sier Svardal

Han ergrer seg likevel over feilen på Spa-Francorchamps i Belgia som spolerte resten av løpshelgen.

– Det var en verre skuffelse å svelge. Der var det en stor førerfeil av meg selv som gjorde at jeg måtte bryte løpet allerede i førsteomgang. Jeg fikk en god påminnelse at jeg må alltid være helt 100 prosent på, sier sørlendingen.

Powered by Labrador CMS