Max Verstappen vil slite med å vinne søndagens Singapore Grand Prix.

Sjokkerende kvalifisering: Begge Red Bull-førerne røk ut i Q2 - Ferrari sikret pole

Red Bull har vunnet hvert eneste løp så langt denne sesongen, men med begge førerne utenfor topp ti på søndagens startgrid er sjansen nå stor for at et annet team kan juble på toppen av pallen etter Singapore Grand Prix.

Publisert Sist oppdatert

Singapore Grand Prix

 1. Carlos Sainz, Ferrari
 2. George Russell, Mercedes
 3. Charles Leclercc, Ferrari
 4. Lando Norris, McLaren
 5. Lewis Hamilton, Mercedes
 6. Kevin Magnussenn, Haas
 7. Fernando Alonso, Aston Martin
 8. Esteban Ocon, Alpine
 9. Nivo Hulkenberg, Haas
 10. Liam Lawson, ALphaTauri
 11. Max Verstappen, Red Bull
 12. Pierre Gasly, Alpine
 13. Sergio Perez, Red Bull
 14. Alexx Albon, Williams
 15. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
 16. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
 17. Oscar Piastri, McLaren
 18. Logan Sargeant, Aston Martin
 19. Guanyu Zhou, Alfa Romeo
 20. Lance Stroll, Aston Martin

FORMEL 1: Lørdag var det duket for årets kvalifisering til Singapore Grand Prix under flomlyset rundt Marina Bay Street Circuit, og før helgen var Max Verstappen som har vunnet de ti siste Formel 1-løpene naturligvis storfavoritt til å ta nok en seier.

Men Red Bull slet mer enn vanlig på alle de tre treningene, og problemene preget teamet også i kvalifiseringen. I Q2 lå Max Verstappen på en knepen tiendeplass mens teamkamerat Sergio Perez lå utenfor etter det første forsøket.

Da Perez snurret og Verstappen ikke klarte å forbedre sin egen tid i det siste forsøket lå Red Bulls vinnersjanser tynt an, og når AlphaTauris superreserve Liam Lawson slo begges tid var det klart: Red Bull måtte parkere begge sine biler før Q3 i det hele tatt kom i gang. 

PS: Max Verstappen var en av førerne som var under etterforskning for å ha hindret andre førere, men han slapp unna med to reprimander og starter løpet fra 11. startposisjon.

Stygg krasj 

Litt tidligere i kvalifiseringen, mot slutten av Q1, var baneforholdene betraktelig forbedret litt ut av det blå. Tidene som ble satt i førernes siste forsøk så ut til å bli helt avgjørende for hvem som ville gå videre. 

Men før alle rakk å krysse målstreken krasjet Lance Stroll stygt. Heldigvis gikk det bra med kanadieren, men Aston Martin-mekanikerne har en lang natt foran seg med tanke på å få bilen klar igjen til søndagens løp. Rødflagget måtte naturligvis ut, og ettersom målflagget allerede var ute ble det sammen med Stroll en tidlig exit for Bottas, Piastri, Sargeant og Zhou. 

Ny Sainz-pole

Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz vil om seieren i søndagens Singapore Grand Prix.

I Q3 ble det ekstra spennende i kampen om pole position uten Red Bull-førernes deltagelse. Til slutt var det Carlos Sainz som var raskest 72 tusendeler foran George Russell. Kun syv tusendeler bak briten følger Charles Leclerc som vil stille opp på andre rad ved siden av Lando Norris i søndagens løp.

– Det ville føltes fantastisk og det er målet, å få den seieren i morgen. Jeg kommer til å gi alt som jeg gjorde på Monza og forhåpentligvis er det nok i morgen, forteller Sainz om mulighetene for å bli den første som vipper Red Bull av toppen av seierspallen.

Det er spanjolens andre pole position som på en uke, men i motsetning til forrige helg på Monza hvor det i praksis kun var et spørsmål om hvor mange runder det skulle ta før andremann Max Verstappen tok ledelsen i løpet fra Carlos Sainz er det altså en helt annen situasjon i søndagens løp.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS