Martinius Stenshorne.
Martinius Stenshorne.

Slik endte det arabiske Formel 4-eventyret for Martinius

Nå bærer veien videre til den europeiske hovedsatsingen for Martinius Stenshorne.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 4: 16-åringen fra Hokksund har gjennomført 20 enkeltløp fordelt på fem løpshelger i Emiratene (De forente arabiske emirater), som denne helgen ble avsluttet der det startet på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.

Emiratenes Formel 4-mesterskap ble kjørt over fem uker på rad, fordelt på to baner - Yas Marina og Dubai - men det ble ingen like vellykket avslutning som andre helger og enkeltløp han har levert. I den siste løpshelgen åpnet han med brutt løp før han svarte med en niendeplass. De to siste løpene søndag endte dog utenfor poengplass, med henholdsvis 14. og 11. plass.

Dog er det verdt å merke seg 14. plassen i løp tre. Stenshorne hadde problemer med bilen på kvalifiseringen og fikk ikke kjørt andre kvalifiseringsrunde. Det betød at han startet i bakerste rekke til løp tre, fra en 28. startposisjon. Det betyr at han klatret seg gjennom halve feltet, og i så måte leverte et solid løp til tross for at det ikke ble poeng.

Sammenlagt endte 16-åringen på en 10. plass med 72 poeng. Høydepunktet ble det siste løpet i den andre løpshelgen for sesongen, i Dubai, hvor han tok andreplassen som ble hans eneste pallplass i denne serien. Utover dette tok han poeng i ni enkeltløp, fire av dem endte med brutt, og ett løp fikk han heller ikke startet grunnet skader på bilen.

Totalt var den østerrikske Prema-føreren Charlie Wurz som vant sammenlagt med 255 poeng, foran teamkamerat Rafael Camara fra Brasil og britiske Aiden Neate på tredjeplass. Samtlige førere foran Stenshorne på lista er å vente som sterke Formel 4-førere senere denne sesongen. Utover topp tre er også russiske Nikita Bedrin, australske James Wharton, irske Alex Dunne, thailandske Tasanapol Inthrapuvasak, italienske Andrea Kimi Antonelli og britiske Taylor Barnard å regne som gode utfordrere for Stenshorne i framtiden.

Det er verdt å nevne at det ble kjørt et eget mesterskap for nybegynnere, såkalte «rookies» som kjørte Formel 4 for første gang. Nevnte Camara og Wharton tok de to øverste plassene der, mens Stenshorne her ble rangert som den tredje beste nybegynneren. To ganger var han også beste rookie i et løp, og ni ganger var han ellers blant topp tre.

Etter det Parc Fermé forstår vil Stenshorne fortsette akkurat slik Dennis Hauger gjorde i 2019 ved å kjøre det tyske og italienske mesterskapet, og mye tyder på at det også blir i det samme teamet, nemlig nederlandske Van Amersfoort Racing, men dette er foreløpig ikke 100 prosent bekreftet.

Powered by Labrador CMS