Kevin Magnussen og Romain Grosjean fra 2020-sesongen i Formel 1 da de sist var teamkompiser.

Slik reagerte Grosjean etter at hans tidligere teamkompis fikk ny sjanse i Formel 1-sirkuset

For de som husker duoen Romain Grosjean og Kevin Magnussen, så var de ikke akkurat verdens beste teamkolleger til vanlig.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: De kjørte sammen i amerikanske Haas fra 2018 til 2020. Så ble det klart en god stund før sesongslutt for et drøyt år siden at verken Romain Grosjean eller Kevin Magnussen fikk fornyede kontrakter i Formel 1-feltets ferskeste team.

I stedet reiste de begge til statene. Grosjean fikk en gyllen mulighet i IndyCar, mens Kevin Magnussen fikk sjansen i toppklassen i prestisjefylte det prestisjefylte sportsvognsmesterskapet til IMSA. Det fikk så være at Formel 1-karrieren deres var over, for «over dammen» fikk de nå sjansen til å vise sine egentlige førerferdigheter hvor forutsetningene er mer like, hvor de også kvitterte med å kjempe om både pole position, pallplasser og ikke minst seire.

Grosjean fikk tilbud av Andretti Autosport til å kjøre for deres team i IndyCar denne sesongen. Dermed går han fra et midtfelt-team til et team som kjemper om seire og mesterskap, noe franskmannen trives godt med etter at Formel 1-karrieren fikk en prematur slutt med den grusomme ulykken i Bahrain på tampen av 2020-sesongen.

Snakket ut seg i mellom

At det var Magnussen som først ble ringt etter da Haas trengte en erstatter til Nikita Mazepin, det synes Grosjean var helt på sin plass. I et ferskt videoklipp på hans YouTube-kanal dedikerer han en hel seanse til sin danske venn.

– Jeg er så glad på Kevins vegne. Han er en veldig fin fyr, er Grosjeans første kommentar.

Og med det i mente at det kunne ryke noen kuler varmt dem i mellom mens de strevde høyt og lavt i Haas-teamet, spesielt de to siste sesongene etter at 2018-sesongen var relativt sterk.

– Vi kom ikke alltid like godt overens. Vi hadde ulikt syn på det å kjøre mot en teamkamerat, og vi hadde hjulkontakt flere ganger ute på banen. Men vi snakket oss gjennom hvordan vi tenkte som teamkamerater, og derifra gikk det egentlig fint. Jeg likte virkelig å jobbe med Kevin, legger Grosjean til.

Skryter av fleksibiliteten

Derfor skal han følge med sitt gamle team ekstra nøye i år. De har beholdt Mick Schumacher som deres unge og fremadstormende talent, mens Magnussen nå hentes tilbake basert på kombinasjonen allerede god kjenskap til teamet i tillegg til generell lang fartstid i Formel 1, noe som er verdifullt for et team som både utvikler en ny bil og skal hjelpe en annen ung fører opp og fram.

Grosjean tror i midlertid at Magnussen har en annen x-faktor han bringer med seg inn.

– Kevins store styrke er at han alltid kan kjøre en bil slik den er. Den må ikke være perfekt for at han skal kunne kjøre fort. Han kan håndtere bilen. Så jeg håper Haas kan gi ham en konkurransedyktig bil, og jeg håper for Kevins del at han kan kjempe i front, sier 36-åringen.

Romain Grosjean har det som plommen i egget på andre siden av Atlanterhavet og går på en av sine mest spennende sesonger i bilsportkarrieren på mange, mange år.

Hadde takket nei

Det oser ikke akkurat misunnelse over at Magnussen stod først i køen. Selv var ikke Grosjean i nærheten av å vurdere seg selv som aktuell. Og om telefonen skulle komme fra Haas, så hadde han vært klinkende klar i sin tale:

– Mange har spurt om jeg kunne tenkt meg tilbake. Det gjør jeg ikke. Jeg er veldig fornøyd med å være i statene, og jeg er veldig glad for å kjøre IndyCar. Jeg er veldig spent hver eneste helg jeg kan kjøre et løp hvor jeg har en mulighet til å vinne. Jeg hadde en utrolig karriere i Formel 1, men akkurat nå skriver jeg et nytt kapittel, og det kapittelet handler om å vinne løp og mesterskap. Nå det hadde ikke blitt et positivt svar fra meg om telefonen ringte, sier Grosjean med et smil.

Se hele klippet hans her:

Powered by Labrador CMS