Oliver Solberg i aksjon på hjemmebane.
Oliver Solberg i aksjon på hjemmebane.

Solberg topper - men Veiby gir ikke opp tross tidstap

Og i toppklassen er det fortsatt Craig Breen som topper sammenlagtlisten.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Årets første åtte etapper av Rally Sverige er ferdigkjørt, og før de resterende ti ser det foreløpig bra ut for Oliver Solberg i WRC 2. Norsk-svensken leder foran den finske duoen Sami Paraji og Jari Huttunen med henholdsvis 13 og 35,1 sekunder. Solberg forteller etter en hel dag med snøkjøring at han fortsatt jobber med å bli vant til bilen.

– Jeg har bare kjørt ryddig hele dagen. Jeg ville komme litt inn i det med den nye bilen på snø også. Det blir bedre, kunne definitivt vært enda bedre, men ja - det har vært en god dag, fortalte han til WRCs reporter Molly Pettit etter fredagens avsluttende etappe.

Bak de tre fremste følger Norges håp Ole Christian Veiby på fjerdeplass, 37,2 sekunder bak ledende Solberg og 1,9 sekunder bak Huttunen på tredjeplass. Den avstanden kommer blant annet som et resultat av at Veiby fikk en snurring under ettermiddagens første etappe. Ved første øyekast så bilen ut til å slippe unna de verste skadene, men Veiby fortalte etter fredagens nest siste etappe at snurringen medførte skader på lysene. Dermed ble det ikke overraskende utfordrende da mørket meldte sin ankomst. Likevel har han ikke gitt opp på tetkampen helt enda.

– Det har ikke vært den dagen vi håpet på. Dessverre en snurring etter service som kostet oss 20 sekunder, men det er sånn det er. Vi vil prøve å kjempe og klatre noen posisjoner, og det er ikke over. De har en stor kamp der framme så alt kan skje, forteller Veiby.

I toppklassen leder fortsatt Hyundais Craig Breen etter å ha startet ettermiddagen med å sikre seg ytterligere to etappeseire. Iren startet også fredagen med en emosjonell etappeseier. Kun 2,6 sekunder bak i sammendraget følger Ott Tänak, som på den syvende etappen tok sin første etappeseier etter comebacket i M-sport.

Like bra gikk det ikke for Toyotas Takamoto Katsuta som under krevende forhold havnet i brøytekanten på ettermiddagens første etappe. Japaneren kom seg videre, men han måtte til slutt bryte løpet underveis på den påfølgende etappen. Lagkamerat Lorenzo Bertelli kom heller på ingen måte godt overens med de svenske brøytekantene, men italieneren kom seg likevel gjennom alle fredagens etapper.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS