Formula Regional Europa:

Solide opphentinger av Martinius Stenshorne

Ungutten fra Hokksund er ikke helt komfortabel i Barcelona, men han gjorde likevel det beste ut av et vanskelig utgangspunkt.

Publisert Sist oppdatert

FORMELBIL: Det ble ingen topplasseringer i noen av lørdagens to kvalifiseringer for Martinius Stenshorne som tilsynelatende har slitt med oppsettet på bilen i Barcelona. I lørdagens løp startet han som nummer 13, mens han søndag startet som nummer 16.

Men Stenshorne hadde ingen planer om å bli værende på 13. plass i lørdagens løp, og allerede iløpet av de første svingene hadde Hokksund-gutten klatret helt opp til 8. plass.

Like etterpå måtte sikkerhetsbilen ut da måtte ut da MP Motorsport-duoen Sami Meguetounif og Dilano Van ‘T Hoff havnet i grusfella. Løpene i FRECA kjøres på tid med 30 minutter pluss en siste runde, og da bergingsarbeidet tok tid ble løpet til slutt rødflagget for at tiden ikke skulle renne ut.

Ved omstarten gjensto det 19 minutter av løpet, og Stenshorne klatret opp til syvendeplass med en gang. Den posisjonen holde nordmannen fast på frem til løpet ble avsluttet bak sikkerhetsbilen med tre minutter igjen på klokka.

Lenger fremme startet Prema-fører og Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli fra pole, men fra start tok Stenshornes teamkamerat i R-ACE GP Tim Tramnitz over ledelsen. Tyskeren beholdt ledelsen også i omstarten, og han holdt unna til seier foran Antonelli og Haverkort. I mesterskapet ligger Stenshorne nå et poeng bak ledende Haverkort og 13 poeng foran Antonelli.

Søndagens løp ble på mange måter en blåkopi av lørdagens, med unntak av tidlig sikkerhetsbil. I teten var det Tramnitz og Antonelli som kjørte i en klasse for seg, mens Stenshorne fikk en enda tøffere oppgave med å kjøre seg opp i feltet fra 16. startposisjon.

Men nordmannen gjorde nok en solid jobb og klatret fire plasser i feltet - denne gangen uten hjelp av at andre konkurrenter kjørte ut av banen. Dessverre deles det ikke ut poeng for tjente plasseringer, men det ble en hederlig 12. plass og atter en gang en solid bestenotering i Rookie-kategorien i serien.

Tramnitz overtar ledelsen i mesterskapet etter at Kas Haverkort heller ikke tok poeng i søndagens løp. Antonelli ligger på andreplass med tre bokførte andreplasser på fire løp, Haverkort ramler ned til tredje, mens Stenshorne nå er på fjerde i mesterskapet, men har bare ni poeng opp til sin ledende teamkompis etter at to helger og fire løp er kjørt.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!