Sondre Evjen, her fra andreplassen på Lånkebanen tidligere i sommer. Nå kan han endelig kalle seg løpsvinner i toppklassen i europamesterskapet.

Sondre tok karrierens første EM-seier – Ole Christian med ny pallplass i VM

Kun tre nordmenn stilte opp i rallycrossrunden i Latvia, men samtlige sikret seg også gode resultater i bagasjen.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Det ble en svært positiv helg på Bikernieki-anlegget utenfor Riga sett med norske øyne. Mens Ole Christian Veiby er fast innslag i den nyetablerte VM-klassen, dog med noe tynt startfelt enn så lenge, så var Sivert Svardal og Sondre Evjen på plass i EM-klassen. Svardal med full satsing, mens Evjen har rapportert at dette blir hans siste EM-løp i går grunnet budsjett.

RALLYCROSS: Det ble en svært positiv helg på Bikernieki-anlegget utenfor Riga sett med norske øyne. Mens Ole Christian Veiby er fast innslag i den nyetablerte VM-klassen, dog med noe tynt startfelt enn så lenge, så var Sivert Svardal og Sondre Evjen på plass i EM-klassen. Svardal med full satsing, mens Evjen har rapportert at dette blir hans siste EM-løp i går grunnet budsjett.

Men da gjør ikke Evjen det enkelt for seg selv med tanke på sammendraget, for hallingdølen leverte et kanonløp på en bane han alltid har levert gode resultater på. Siden Supercar-debuten i 2018 har han vært i finaler i samtlige løp han har kjørt, med unntak av fredagsløpet i RallyX Nordic denne sesongen. Det var også her han tok andreplassen i 2020 som sikret han EM-bronse sammenlagt det året.

Hyllet kolleger, partnere – og rivalen

Men én plass gjenstod, og det var på toppen av seierspallen. Han tangerte sin karrierebeste på hjemmebane på Lånke for tre uker siden, da Andreas Bakkerud tok seieren, men denne gang var det Evjens tur til å ta steget helt til topps.

Sondre Evjen plasserte seg foran den hittil store favoritten for året, Anton Marklund, men klarte å holde unna for den lynraske svensken.

24-åringen hadde føringen i finalen etter en beintøff start, men da han skulle gjøre seg ferdig med alternativsporet var mesterskapsleder Anton Marklund foran med en ørliten billengde ved den siste rundepasseringen. Evjen hadde dog bedre utgang fra jokeren og tok igjen på svensken med en gang, snek seg forbi og holdt denne ledelsen helt inn til mål.

– Vi har fått med oss både kolleger og partnere hjemmefra for å komme hit denne helgen, så dette utrolig moro. Spotteren min tok et godt valg i finalen, og i tillegg må jeg understreke at Anton var veldig fair. Han hadde mye høyere fart enn meg, men heldigvis tok vi starten og kunne fullføre derifra, sa en blid og lettet Evjen etter målgang.

Han var ikke alene som nordmann i finalen. Også Svardal tok seg hele veien, men ble et par hakk for liten i forhold til de raskeste gutta og måtte nøye seg med en femteplass og sist i finalen. Likevel godt levert av den unge sørlendingen som fortsatt henger med i medaljekampen i EM.

Ole Christian Veiby fortsetter å vise godt tempo mot resten av VM-eliten i rallycross, selv om denne liten fortsatt mangler noe bredde enn så lenge.

Ny pall for Veiby

I toppklassen ble det kjørt to enkeltrunder denne helgen, og derfor et mer kompakt løpsopplegg lørdag og søndag enn for EM som kjørte sin éne runde over to dager. Og ikke overraskende ble det dobbeltseier for Johan Kristoffersson, som dog møtte enda mer motstand fra Hansen-brødrene i deres Peugeoter enn hva han tilsynelatende gjorde på Lånkebanen.

Med kun åtte biler i feltet foreløpig, i påvente av de resterende seks bilene skal bli ferdigstilt, så er det derfor gode sjanser for å ta seg til en finale, noe Ole Christian Veiby også gjorde i begge løp. På lørdag måtte han nøye seg med en fjerdeplass, mens det ble en ny pallplass ved at han ble nummer tre på søndag.

Veiby er likevel nummer fire i mesterskapet totalt etter at Kevin Hansen tok to andreplasser denne helgen. For storebror Timmy ble det en andre- og fjerdeplass, noe som gjør at Peugeot-brødrene ligger poenglikt bak en som vanlig dominerende Johan Kristoffersson.

Powered by Labrador CMS