Nytt løp, ny pallplass og økt mesterskapsledelse for Hokksunds raskeste 17-åring.

Stenshorne øker ledelsen i mesterskapet etter ny pallplass

Martinius Stenshorne holder fast på mesterskapsledelsen i Formula Regional Europa.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Martinius Stenshorne startet helgens første løp i Formula Regional Europa fra andre startposisjon etter å ha blitt raskest i sin kvalifiseringsgruppe lørdag morgen. En litt svak start gjorde at han falt ned til tredjeplass bak henholdsvis Alessandro Giusti som startet i pole position og Sami Meguetounif som startet på plassen bak Stenshorne. 

Løpene i Formula Regional Europa kjøres uten obligatoriske pitstopp etter klokka som teller ned fra 30 minutter, pluss en ekstra runde når den halvtimen er unnagjort. Mye av den tiden går som regel med til kjøring bak sikkerhetsbil, og lørdagens løp var intet unntak. Løpet ble restartet med 22 minutter igjen på klokka, og Stenshorne beholdt sin tredjeposisjon til tross for at han ble presset av teamkamerat Tim Tramnitz. 

Resten av løpet ble relativt hendelsesløst uten posisjonesendringer i fronten, og selv om Stenshorne nærmet seg Meguetounif mot slutten av løpet kom nordmannen til slutt i mål som nummer tre. Foran de to var det Alessandro Giusti som vant, og han ble dermed årets andre rookie som sikrer en seier. I mesterskapet øker Stenshorne ledelsen til syv poeng over Andrea Kimi Antonelli som er nordmannens nærmeste utfordrer. Søndag er det nye muligheter med nok en kvalifisering etterfulgt av helgens andre og siste løp.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS