Rallycrossfører Markus Røsrud og racingfører Niklas Abrahamsen.

Sterke resultater i utlandet for Niklas (18) og Markus (17)

I hvert sitt land i hver sin gren fikk to norske bilsportutøvere sikret seg en markant fjær i hjelmen for innsatsen.

Publisert

RACING/RALLYCROSS: Mens Markus Røsrud (17) forberedte seg til sitt første løp utenfor Norges grenser, nærmere bestemt i det tyske rallycrossmesterskapet, så var det duket for sesongstart i Danmark for den nordiske DS3-Cupen. Der var Niklas Abrahamsen (18) og Felix Heiberg (17) på plass for å forsvare Norges farger, og spesielt for førstnevnte ble det til slutt en vellykket helg.

Abrahamsen var raskest på treningen, og kvitterte med en andreplass på kvalifiseringen, mens Heiberg kjørte inn til en tredjetid. Deretter skulle helgen avgjøres med to finaleløp.

I første finale skulle det dog bli en nedtur for begge to. For Heiberg tårnet problemene seg opp allerede før løpet kom ordentlig igang med drivakselproblemer. Drivverk relatert strul ble det også for Abrahamsen der giroverføringa sa takk for seg etter bare to runder.

Finale 2 Hadde trua nå,Fra 11 spor og klatret sakte å sikkert oppover.Beste runde tid og lå på 2 plass.Desverre brutt...

Posted by Heiberg motorsport on Sunday, April 30, 2023

Tok sin første DS3-seier

I den andre finalen senere på dagen ble det dessverre et gjensyn med de samme problemene for Heiberg, som fram til da hadde kjørt knallsterkt og innehadde en midlertidig andreplass. På den andre enden av skalaen skulle helgen Abrahamsen avsluttes på best tenkelig vis. Med et svakt resultat fra første løp betød det niende startspor, og med bare 15-minutters løp så hadde Abrahamsen dårlig tid til å klatre i feltet.

Men alt klaffet for Nakkerud-gutten, som like gjerne gikk hen og vant løpet. Og attpåtil hans aller første seier i DS3-cupen. Han klatret seks plasser i feltet etter bare en halvannen runde, og kjente selv at han hadde et betydelig bedre tempo enn konkurrentene. Og etter seks runder fikk han kontakt med lederen av løpet.

– VI hadde en fin og tett kamp i over en halv runde, side om side, som endte med en litt vågal innbremsing mot en hårnål fra min side. Det gikk etter planen og fra sjette runde og frem til målflagget på runde 14 så kunne jeg kontrollere inn til seier, sier en svært godt fornøyd Niklas i en pressemelding.

Enorm medaljefangst

Fra Danmark til Tyskland hvor Markus Røsrud var på plass i en Honda Civic som er klasset inn til 1600-klassen, også kalt DRX3. Men samtidig ble det deltakelse i DRX4-klassen, biler inntil to-liters volum, ettersom klassene ble slått sammen. Og med et effektivt tempo inne så var Røsrud kandidat til sterke resultater tellende i begge klasser.

Hurdølingen fant flyten på den klassiske og smått legendariske Estering-banen som også passer en gnager som hans Honda Civic godt, for første gang mot førere utenfor juniorcupen her hjemme i Norge.

Over begge dagene som to enkeltstående klint klinte Røsrud til med to seire i DRX3-klassen, og attpåtil skulle han sanke pallplasser med en andre- og tredjeplass i DRX4-klassen for biler med større motorer. Med andre ord en vellykket utenlandsdebut for 17-åringen, som merket på et nivå litt over hva han er vant til.

– I og med at klassene ble slått sammen, så ble nivået mye høyere enn forventet, da de kjører med 220 til 290 hestekrefter. Og blant annet Lukas Ney i DRX3 som skal kjøre EM-runder i Super1600 har et høyt nivå inne. Men uansett så er det norgescup i junior som er hovedfokus i år, sier Røsrud til Parc Fermé, og legger til at han planlegger et gjensyn med det tyske mesterskapet på Valkenswaard-banen i Nederland 19.-20. august.