Ole Christian Veiby satset friskt i Sigdalsrally i 2019, og tre år senere er han på plass igjen i akkurat den samme bilen.
Ole Christian Veiby satset friskt i Sigdalsrally i 2019, og tre år senere er han på plass igjen i akkurat den samme bilen.

Sterkt startfelt i toppklassen til NM-åpningen

Hele 13 R5-biler er påmeldt i skrivende stund, og det er ventet beintøff konkurranse helt i toppen.

Publisert

RALLY: Påmeldingstallet fortsetter bare å stige for Sigdalsrally, og såfremt det ikke blir noen smitteeksplosjon av koronavirus, så ligger alt til rette for at vi får en god start på NM-sesongen i rally.

Selv om det er de nasjonale klassene som utgjør den store bredden av et startfelt som dette, så vanker det alltid litt ekstra interesse for hvem som melder seg på i toppklassen, og da i R5- eller Rally2-biler som er den øverste kategorien man kan score NM-poeng med.

Fredag gikk Ole Christian Veiby ut og sa at han er klar for NM-runden. Og han har på mange måter rykket litt tilbake til gamle kjente takter, for Kongsvinger-gutten stiller til start i en Volkswagen Polo GTI R5 sammen med Stig Rune Skjærmoen som kartleser. Veiby har foreløpig ikke noe internasjonalt program klart for 2022, verken for Hyundai eller eventuelt andre team, og kartleser Jonas Andersson har fått kontrakt i M-Sport sammen med Gus Greensmith, slik at Veiby nå henter sin gamle traver Skjærmoen til høyrestolen.

Men disse gutta skal få kamp. Ringreven Eyvind Brynildsen er påmeldt og er på plass med en Skoda Fabia R5 sammen med Roger Eilertsen i kartleserstolen og skal virkelig utfordre Veiby om totalseieren.

Det samme skal ikke minst er regjerende norgesmester Frank Tore Larsen, som kjører på hjemmebane for anledningen og i samme doning som Veiby. Også Marius Aasen og Anders Grøndal preget pallplassene i NM i fjor og skal virkelig få målt krefter i sesongåpningen om en uke.

Ved siden av disse har vi også debutant Olav Fredriksen som vi skrev om tidligere denne uken, den rutinerte herremannen Thomas Kvam er også på plass i en R5-bil, og det samme er de andre gamle faste traverne som Lars Martin Stensbøl, Trond Sveinsvoll, Andreas Wiik, Roger Rustand og Stian Brøderud. Et annet spennende navn i toppklassen som er verdt å merke seg er Håkon Sveen Frøslid, regjerende norgesmester for eldre firehjulsdrevne biler, som starter sin første fulle sesong i R5-kategorien.

Startlisten i seg selv er ikke klar før få dager før løpsstart, men på denne linken kan du se oversikten over de foreløpige påmeldte rallyførerne.

Powered by Labrador CMS