Bilde sendt inn til Parc Fermé viser hvordan brannmannskapene forsøker å slukke storbrannen hos Special ONE-teamet.

Storbrann på Lydden Hill – VM-biler skal ta tatt fyr under lading

Svært dramatiske scener i Sør-England når VM-sirkuset skulle tilbake til rallycrossens vugge.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Fredag formiddag stod svartrøyken i været fra depotet på Lydden Hill, dagen før den britiske VM-runden går av stabelen. Brannen skal ha oppstått hos Special ONE-teamet som har to biler av typen Lancia Delta Evo-e som brukes i VM-klassen. Ifølge kilder Parc Fermé har snakket med skal brannen ha startet i bilen til Sebastien Loeb i forbindelse med lading.

En av kildene skal ha opplevd at det eksploderte under lading, hvor det umiddelbart brøt ut en enorm brann som skal ha spredd seg videre ved teltet, og deriblant den andre bilen som brukes av Guerlain Chicherit.

Her står den kullsvarte røykskyen opp fra teltet til Special ONE-teamet som har to biler i Rallycross-VM. Ifølge flere uavhengige kilder skal brannen ha oppstått i forbindelse med lading, og deretter spredd seg til både den andre VM-bilen og resten av teamets depotfasiliteter.

– Bilen stod i laderen. Det tok fyr etter en stund, og eksploderte. Fem sekunder etter eksplosjonen stod flammene ut av teltet, sier en av kildene på stedet som ikke ønsker å bli navngitt.

Ingen skal ha blitt skadet etter hva Parc Fermé er blitt informert om, men det ble satt igang umiddelbar evakuering fra depotet. Det lokale brannvesenet har også oppfordret alle innbyggere til å stenge vinduer og dører.

Årsaken bak storbrannen og hvordan dette nå påvirker avviklingen av VM-runden er derfor ikke kjent foreløpig. Mesterskapet bekrefter i en melding på sosiale medier at ingen skal ha kommet til skade, og at de kommer med mer informasjon når de har fått mer oversikt. 

Powered by Labrador CMS