Eyvind Brynildsen klinte til i NM-comebacket med totalseier med mer eller mindre minst mulig margin.

Thrilleravslutning på Sigdal da Brynildsen stjal seieren med kun to tideler

Det kunne knapt blitt en tettere og mer dramatisk start på NM-sesongen enn hva vi ble vitne til på Sigdalsrally.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Til tross for et intenst mildvær tidligere denne uken, så holdt etappene på Sigdalsrally etter det siste døgnets kulde. Og da var det også duket for en intenst start på NM-sesongen i rally.

Størst fokus lå naturlig nok på klassen for nyere firehjulsdrevne rallybiler, gjerne omtalt som R5-klassen, hvor det skulle bli en thriller av en kamp mellom flere av toppførerne.

Egentlig var det trekløveret Ole Christian Veiby, Eyvind Brynildsen og Frank Tore Larsen som kjempet inn i en sekundstrid gjennom de klassiske etappene rundt Sigdal, men det skulle bli bråstopp for sistnevnte under andre gjennomkjøring på Letmolia.

Dermed var det førerne med mest VM-erfaring, Veiby og Brynildsen, det skulle stå mellom, og det skilte intet mindre enn halvsekundet i favør Brynildsen før siste og avgjørende Power Stage, som også gir ekstra NM-poeng.

Og mer dramatisk kunne det altså ikke bli når det ble klart at det var Veiby som tok Power Stage-seieren. Men det hjalp lite når marginen ikke var mindre enn tre tideler ned til Brynildsen. Dermed kunne ringreven fra Østfold-regionen slippe jubelen løs for seier da han kunne konstatere at seiersmarginen ble kun to tideler.

– Helt fantastisk! Jeg har hatt revansje på Ole helt siden Numedal i 2017 da han akkurat knep seieren foran meg. En makaløs dag, fantastisk moro. Jeg har tatt i alt jeg orker, og de siste to-tre etappene er absolutt alt av det jeg kan få til. Å slå Ole er sjukt bra. Han kjører mye og er flink. Nivået er høyt i Norge nå, oppsummerer en særdeles entustisastisk Brynildsen overfor NRK rett etter målgang.

En skulle tro dette kanskje var en historisk dag i norsk rallysammenheng, men faktisk har marginene vært mindre tidligere. For det er verdt å nevne at i finaleløpet i 2004, Rally Hedemarken, var det førstemann til mål mellom Thomas Schie og Rune Dalsjø. Og den gang var det Schie som tok skalpen på Dalsjø, med ett fattig tidels margin.

Parc Fermé kommer tilbake med flere bilder, resultater, intervjuer og reportasjer senere gjennom helgen...

Powered by Labrador CMS