Johan Kristoffersson i ensom majestet på Nürburgring.

Timmy disket i finalen – duket for thrilleravslutning på et snødekt Nürburgring

Kun fire poeng skiller tittelrivalene Timmy Hansen og Johan Kristoffersson når én runde gjenstår av den siste VM-sesongen i rallycross med forbrenningsmotorer.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Denne helgen avsluttes VM-sesongen i rallycross med en dobbelrunde på Nürburgring. Dette er motorbanens første vertskap i Rallycross-VM og ikke siden midten på 90-tallet er det blitt kjørt rallycross i Müllenbach-området av Grand Prix-banen.

Det ble en nokså ekstraordinær inngang på løpshelgen. Først hadde snøen dalt noe så innmari ned i skjul over hele anlegget, og som om ikke dette utsatte løpet nok så hadde superveteran Herve «Knapick» et voldsomt rundkast som utsatte omgangene ytterligere.

Men løpet ble etterhvert avviklet, i det som er en gullkamp først og fremst i praksis mellom Timmy Hansen og Johan Kristoffersson. Verdensmesteren fra 2019 hadde et forsprang på hele 17 poeng før de to siste løpene, men dette ble kraftig tatt innpå gjennom helgens første løp lørdag.

Slik så det ut på Nürburgring under de første treningsrundene lørdag formiddag.

Kun to omganger ble gjennomført, og det var Kristoffersson som vant kvalikomgangene. Den triple verdensmesteren vant så sin semifinale og stod i pole position, mens Hansen hadde en heller svakere semifinale og endte opp i bakerste rekke i finalen.

Kristoffersson dominerte finalen fullstendig. Hansen endte opp i et sammenstøt med Niclas Grönholm i første sving, men kjørte seg godt opp gjennom finalen og berget en andreplass bak en suveren Kristoffersson. Trodde han.

For dommerne valgte senere å diskvalifisere Hansen for incidenten med Grönholm. Dermed var ledelsen før helgen på 17 poeng nå knappet ned til kun fire før det siste og avgjørende løpet søndag.

Forøvrig verdt å nevne at årets RX3-mester Yury Belevskiy, som representerer Sveits, var dagens store overraskelse i sin VM-debut. Ikke bare tok han en omgangsseier, men han vant også sin semifinale og stod i første rekke i finalen. Dessverre kom han uheldig ut fra startplata og duellerte med Hansen før han valgte å ta alternativsporet. Belevskiy valgte å ta jokeren på siste runde, og berget det som først var en tredjeplass. Men som følge av disken til Hansen tok han altså en smått sensasjonell andreplass på første forsøk i VM-sammenheng.

Powered by Labrador CMS