Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä

Toyota-rulling og beste Rally2-tid for Oliver

Oppvarmingen til klassiske Safari Rally Kenya ble gjort allerede onsdag, og den ble heller ikke innholdsløs.

Publisert

Safari Rally Kenya - shakedown

1) Kalle Rovanperä, Toyota, 3,32,4

2) Ott Tänak, Toyota, +1,5

3) Sébastien Ogier, Toyota, +2,2

4) Thierry Neuville, Hyundai, +2,4

5) Elfyn Evans, Toyota, +2,5

6) Takamoto Katsuta, Toyota, +3,6

7) Dani Sordo, Hyundai, +4,7

8) Pierre-Louis Loubet, Ford, +8,7

9) Oliver Solberg, Škoda, +15,4

10) Jourdan Serderidis, Ford, +22,7

RALLY: Når Rally-VM tar turen til Afrika denne helgen, så markerer det også halvkjørt sesong. I VM-klassen med Rally1-biler er det regjerende verdensmester Kalle Rovanperä som atter en gang topper lista og har 25 poengs ledelse til Thierry Neuville, som på sin side er åtte poeng foran Ott Tänak. For ordens skyld er da alle tre teamene også representert innenfor topp tre så langt i år.

I WRC 2 leder franske Yohan Rossell med 13 poeng på Oliver Solberg, i praksis en ledelse på to poeng når vi stryker det svakeste løpet - som man gjør når sesongen er over. Solberg stiller ikke opp for WRC 2-poeng denne helgen, da det er inntil syv runder man kan plukke ut i mesterskapet - men han stiller opp gjennom en leieavtale med Eurosol i en eldre Skoda Fabia Rally2 Evo utelukkende i erfaringsøyemed.

Men med relativt svak deltakelse blant toppførere kunne dette vært et løp for Solberg å sanke «enkle» poeng i, men på en annen side går det da utover et annet løp med potensiell sterkere deltakelse hvor han ikke får kjempet om de samme poengene som rivalene sine. Solberg har valgt å satse på WRC 2 på sistnevnte prinsipp, selv om det da totalt sett fører til hardere konkurranse.

Uansett, allerede onsdag ble det kjørt shakedown ved Loldia utenfor basen i Naivasha, og der var et først og fremst Takamoto Katsuta som skrev overskrifter med en liten spektakulær rulling ved ett av de større publikumsplassene. Japaneren har forøvrig tatt to av sine tre pallplasser nettopp her i Kenya, der den første kom med andreplass i 2021 før han fulgte opp med en tredjeplass i 2022. Etter alle solemerker er det ikke noe problem å starte løpet med publikumsetappen torsdag ettermiddag, men ingenting er i skrivende stund bekreftet.

Sett på resultatlista var det VM-leder Rovanperä som klinte til med den raskeste runden, 1,5 sekund foran Tänak, mens deltidsføreren Sebastien Ogier tok tredjetiden, 2,2 sekunder bak den unge finnen.

Oliver Solberg var klart beste Rally2-bil og niende raskest totalt på oppvarmingsetappen, hele 9,5 sekunder raskere enn Kajetan Kajetanowicz som nest bestemann.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS