Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen i aksjon i de finske skoger.
Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen i aksjon i de finske skoger.

Rally Finland:

Trøblete dag for Mikkelsen

Andreas Mikkelsen har et stykke opp til pallen før den siste dagen av Rally Finland.

Publisert

Rally Finland - lørdag

  1. Elfyn Evans, Toyota, 2:08:07
  2. Thierry Neuville, Hyundai, +32,1
  3. Takamoto Katsuta, Toyota, +1:27,8
  4. Teemu Suninen, Hyundai, +1:34,2
  5. Jari-Matti Latvala, Toyota, +3:39,5
  6. Oliver Solberg, Skoda, +8:05,0
  7. Sami Paraji, Skoda, +8:17,5
  8. Adrien Fourmaux, Ford, +8:51,4
  9. Nikolay Grayzin, Skoda, +9:42,7
  10. Andreas Mikkelsen, +10:02,6

RALLY: Etter at flere toppførere ikke kom i mål på fredag var det lørdag nye sjanser for de som hadde holdt seg på veien. Toyotas Elfyn Evans ledet etter første dag med Hyundais Thierry Neuville som hans nærmeste utfordrer, knappe syv sekunder bak waliseren. 

Lørdag holdt Evans tempoet oppe og sikret etappeseier i syv av åtte fartsetapper. Dermed holder Evans på ledelsen, og selv om Neuville var nummer to på syv av de etappene og var raskere enn Evans på den siste har avstanden nå økt til 32,1 sekunder.

– Det er en fin posisjon å være i. Selvfølgelig gjenstår morgendagen så fokuset vil være på det nå og på å prøve å gjøre det samme, sa Evans etter målgang på den siste etappen.

Solberg raskest av Rally2-bilene

I WRC 2 er Andreas Mikkelsen igjen Norges representant. Oslo-mannen gikk inn i dagen som nummer fem, 34 sekunder bak ledende Jari Huttunen. Mikkelsen fikk problemer med bremsene de siste tre etappene, og på dagens siste etappe var det kun tre av fire hjul som rullet som de skulle. Før den siste etappen holdt Mikkelsen fast på tredjeplassen i WRC 2, men tidstapet plasserer Mikkelsen på fjerdeplass i WRC 2, 19,9 sekunder bak Nikolay Grayzin på tredjeplass. 

Norsk-svenske Oliver Solberg kjører også denne helgen, men han plukker ikke poeng i mesterskapet. Det burde han kanskje gjort ettersom at han før siste dag er nummer seks totalt og nummer en i WRC 2. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS