Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen har parkert resten av WRC 2-feltet gjennom lørdagen.
Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen har parkert resten av WRC 2-feltet gjennom lørdagen.

Rally Akropolis, lørdag:

Utklassing av dimensjoner – tok tilbake ledelsen etter enorm maktdemonstrasjon

Få har lagt igjen samme innsats og risiko som Andreas Mikkelsen denne lørdagen i Hellas. Og det har han nå også fått godt betalt for.

Publisert

RALLY: Åpningsdagen på fredag ble en ren parodi for Andreas Mikkelsen, som pådro seg tre identiske punkteringer i tre etapper på rad - uten at noen hadde en logisk forklaring i hans øyne. Med det var tidstapet stort, og de naturlige sjansene for seier var fullstendig spolert.

Rally Akropolis, lørdag

WRC:

1) Kalle Rovanperä, Toyota, 2:29:40.5

2) Dani Sordo, Hyundai, +2:04.4

3) Elfyn Evans, Toyota, +2:09.4

4) Sébastien Ogier, Toyota, +3:44.8

5) Ott Tänak, Ford, +4:49.7

WRC 2:

1) Andreas Mikkelsen, Škoda, 2:38:31.6

2) Gus Greensmith, Škoda, +0.4

3) Yohan Rossel, Citroën, +1:05.2

4) Grégoire Munster, Ford, +1:41.6

5) Adrien Fourmaux, Ford, +2:07.2

RALLY: Åpningsdagen på fredag ble en ren parodi for Andreas Mikkelsen, som pådro seg tre identiske punkteringer i tre etapper på rad - uten at noen hadde en logisk forklaring i hans øyne. Med det var tidstapet stort, og de naturlige sjansene for seier var fullstendig spolert.

I det minste var han avhengig av at de fleste av konkurrentene ble rammet av problemer, samtidig som han måtte sette opp et forrykende og høyst risikabelt tempo hvis han skulle ha noen reelle sjanser.

Og det kom i både pose og sekk. Få, om noen, har kjørt så innbitt som det Mikkelsen har levert, med fem soleklare etappe seire av fem gjennomførte etappe. I tillegg kom han gunstig ut av den stipulerte tiden på SS10 da etappen ble avbrutt, som følge av at han hadde parkert konkurrentene fullstendig på de tre første etappene.

– Det har vært bra, ass! Jeg har pushet i hver eneste sving, til det maksimale. Jeg har ikke mer å gi, sier en sjeleglad Andreas Mikkelsen til Parc Fermé etter endt lørdag.

Klatret 12 plasser

Samtidig ble de fleste av konkurrentene hans rammet av problemer gjennom dagen: Nikolay Gryazin mistet et hjul på SS7, mens på SS9 krasjet Marco Bulacia mens Robert Virves og Kajetan Kajetanowicz pådro seg punkteringer. Sami Pajari måtte bryte på SS10, mens Yohan Rossel punkterte på samme etappe.

Andreas Mikkelsen var naturlig nok en blid mann etter lørdagens etapper.
Andreas Mikkelsen var naturlig nok en blid mann etter lørdagens etapper.

Resultatene for lørdagens kjøring isolert sett ender med at Andreas Mikkelsen har vært totalraskest i WRC 2 med 1:36,7 til teamkamerat Gus Greensmith som nest raskest denne dagen. Adrien Fourmaux ender opp 2:17,1 bak Mikkelsen kun fra lørdagens etapper.

Det betyr med andre ord at Mikkelsen har klatret fra 12. plass og 1:43,1 bak ledende Rossel etter fredag, til nå å lede WRC 2 med bare fire tideler på Greensmith. Den franske mesterskapsrivalen Rossel har tredjeplassen, men er over minuttet bak Skoda-duoen i front.

– Bortimot perfekt

Å kjøre seg opp til noen få poeng var ikke et tema. Enten var det å kjempe seg helt til toppen, eller å bli stående med den risikoen som innbar.

– Etter i går, så var det bedre med briste eller bære. Og da kjører man på en annen måte. Også er det nok ingen andre løp det går an å ta igjen 1:40 på enn i dette løpet. Folk tar vare på bil og dekk, så da kan man bare gønne på, sier han.

– Hvor stor risiko har du egentlig tatt?

– Tja. Jeg har ikke mer å gi på mange av etappene. Første «loopen» i dag var bortimot perfekt, sier 34-åringen.

Fredagens mysterium står fortsatt uløst. Men Andreas har en teori på hva som gikk galt da han pådro seg tre punkteringer på samme hjørne av bilen, på tre fortløpende etapper.

– Jeg mistenker at det var noe galt med venstre bakdemper, men jeg vet ikke. De har ikke åpnet demperen enda, sier Andreas.

Drama i WRC

I toppklassen har det også vært dramatikk på høyt plan. Thierry Neuville og Sebastien Ogier var i en klasse for seg etter fredagen, og byttet på ledelsen etter de første etappene lørdag. Men på SS10 var det stopp for Neuville som ødela styringen sin, og på SS12, dagens siste etappe, var det Ogier sin tur med problemer, der ødelagt hjuloppheng sørget for et tidstap på nesten fire minutter - og ledelsen ble byttet ut med en femteplass.

Kalle Rovanperä har ligget som gjedda i sivet og knepet til seg ledelsen i løpet før finaledagen søndag. Han har hele to minutter og fire sekunder ned til Dani Sordo, som på sin side bare har fem sekunder å gå på til Elfyn Evans.

Powered by Labrador CMS