Ole Christian Veiby skulle vise seg å forbli uslått i Rally Grimstad etter helgens NM-runde.

RALLY-NM:

Veiby stakk av med nok en Rally Grimstad-seier

Årets ene av to asfaltløp skulle by på utfordringer i alle klassene. Spesielt åpningen av løpet var det noen som fikk kjenne ekstra på.

Publisert

RALLY: Ole Christian Veiby fortsetter sin perfekte score på Rally Grimstad med tre av tre sammenlagtseiere i gamle Aust-Agder. Men værgudene viste fort at det ikke nødvendigvis var noen selvfølge.

RALLY: Ole Christian Veiby fortsetter sin perfekte score på Rally Grimstad med tre av tre sammenlagtseiere i gamle Aust-Agder. Men værgudene viste fort at det ikke nødvendigvis var noen selvfølge.

For selv om dagens første etappe ble kjørt på mer eller mindre tørre forhold for toppklassen, var det langt ifra forholdene som preget SS2 Omholt.

Værgudene ville være med

For mens førerne stilte seg opp ved start, høljet regnet over Løddesøl. Med startnummer én på bilen var det en intetanende og forholdsvis optimistisk Frank Tore Larsen som startet ballet.

Kun noen svinger inn på etappen blir vanskelighetene i forholdet svært tydelig. Og Larsen sklir rett av og rett i åkeren. Heldigvis bydde ikke det på store problemer, men frustrasjonen var stor etter målgang. 

Av førerne som stilte i toppen, var det ikke akkurat Frank Tore Larsen man skulle gjette at ville kjøre alternativspor.

Og selv om starten på etappen var spektakulær for Larsen, var han ikke den eneste som slet. Ole Christian Veiby vant åtte av ni etapper, men forholdene på SS2 skulle bli for vanskelige.

Derimot gikk det fort for Kim Åvar Meland som sikret etappeseier på SS2, kun ett sekund foran Petter Waskaas og 4,1 sekunder foran Mats Peder Hvambsahl.

Tok tredjeplass sammenlagt

At det var fart i Herr og Fru Meland var det liten tvil om. Paret tok én etappeseier og vant sin klasse under helgens rally.

Etter at alle fartsetappene var over for dagen var det Ole Christian Veiby som sikret seieren 44 sekunder foran Anders Grøndal. Et svært bra resultat ble det også for Petter Sæves Waskaas som kjører i den nasjonale klassen for gamle firehjulstrekkere, og med 45 sekunder bak Grøndal blir det tredjeplass sammenlagt til føreren fra grenlandsregionen. 

Etter å ha klinket til med en kanontid på en opptørkende SS2 skulle tempoet til Meland også være mer enn godt nok til å ta klasseseier med 41 sekunders margin til Hvambsahl, og over minuttet til tredjeplass Kristian Hvambsal.

I klassen for R2- og Rally4-biler kunne Herman Lie-Nilsen klatre øverst på pallen. Han stakk av med seieren 6,7 sekunder foran Sindre Backe. 

På tredjeplass kom Marius Bermingrud, også med en 15 sekunders tidstraff etter å ha vært borti en kjegle. Heldigvis for han, og uheldigvis for Morten Storsveen skulle det bety at Storsveen kun manglet 4,3 sekunder for å ta tredjeplassen.

Høyt tempo sikret sterkt resultat

I klassen for gamle firehjulstrekkere var det ikke overaskende Petter Waskaas som trakk det lengste strået. Det var tydelig at grenlandsføreren koste seg under løpet, og utrykte flere ganger på Rallyradioen at han trivdes med det glattet underlaget.

Waskaas hadde håpet på tørt føre, men ble heller ikke lei seg da det bøttet ned.

Det skulle gi en tidsmargin på nesten to minutter til Ole Gunnar Skogli og nesten tre minutters margin til Even Moan.

I Volvo Cupen var det söta bror på toppen av pallen. Henrik Levin kjempte en hard kamp mot landsmann Magnus Melquist som tok andreplassen. Gøran Spetalen forsøkte også å henge på kampen i tet, men tempoet til Levin ble for høyt. 

Powered by Labrador CMS