Torstein Eriksen.
Torstein Eriksen.

Veiby sikrer seg Eriksen i kartleserstolen til Rally Sweden

Det blir en ny helnorsk duo som skal ta opp kampen om WRC 2-seieren.

Publisert

RALLY: Det var før fjorårssesongen at sjokknyheten kom om at Torstein Eriksen forlater sin trofaste følgesvenn i flere år, Mads Østberg, til fordel for en ultraambisiøs Andreas Mikkelsen som fortsatt kjemper med nebb og klør om å klamre seg fast til verdenstoppen i rally.

Men 2023 har ikke startet som planlagt for Mikkelsen, som enn så lenge står på bar bakke uten noe program etter at en høyst forespeilet Hyundai-avtale plutselig gikk i vasken for Andreas Mikkelsen.

Det gjør at hans kartleser Torstein Eriksen i mellomtiden er ledig på markedet, som nettopp ikke er ukjent med å ta på seg kartleseroppdrag for flere andre førere foruten at han også stiller opp trofast for sin barndomskompis Frank Tore Larsen. Forøvrig totalvant de NM-åpningen på Elverum for en halvannen uke tilbake.

På den andre siden står Ole Christian Veiby også uten kartleser. Han har derimot et hovedfokus inn mot Rallycross-VM, men på vinterstid er det Rally Sweden som henger høyest for 26-åringen som fortsatt har sterke følelser for rallyen. Her kjempet han også i en sekundstrid i WRC 2-klassen mot nettopp MIkkelsen for nøyaktig ett år siden.

Kartleser Eriksen har slått seg opp som en av de mer rutinerte og etterhvert godt meritterte kartleserne i norsk målestokk og er således blitt en attraktiv mann for flere toppførere. Derfor er det ikke nødvendigvis noen oddsbombe at Veiby nå benytter seg av muligheten til å benytte seg av sin landsmann til den svenske VM-runden i rally så lenge Mikkelsen og Eriksen ikke har noe annet program sammen foreløpig.

Foruten Rally Sweden blir det også Rally Lima for den nye duoen, som Veiby bruker som en del av sin oppkjøring til VM-runden i Umeå.

After a rather busy January with what I would call rally passion home in Norway, organizing a rally as well as high...

Posted by Co-driver Torstein Eriksen on Tuesday, January 31, 2023

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS