Dagens løp på Silverstone bydde på et mindre sykehusopphold for Alexander Albon.

Zhou skapte de verste bildene - men Albon endte opp på sykehus etter massekrasjen

Årets stjernesmell satt uten tvil en støkk i de fleste Formel 1-fans. Men det var ikke bare årets eneste «rookie» som fikk kjenne det mest på kroppen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Sikkerheten i dagens formelbiler har kommet en lang vei bare de siste ti årene. I dag fikk vi flere påminnelser om progresjonen gjort for å holde førerne trygge under konkurranser, men det er nok hendelsen i starten av Formel 1-løpet som satt størst inntrykk.

FORMEL 1: Sikkerheten i dagens formelbiler har kommet en lang vei bare de siste ti årene. I dag fikk vi flere påminnelser om progresjonen gjort for å holde førerne trygge under konkurranser, men det er nok hendelsen i starten av Formel 1-løpet som satt størst inntrykk.

Etter et sammenstøt mellom George Russell og Pierre Gasly, endte bilen til Guanyu Zhou på hodet. I høy hastighet skle bilen langs asfalten før den bråstoppet i dekkbarrieren og ble slengt i sikkerhetsgjerdet.

Zhou ble fanget mellom gjerdet og barrieren. I mellomtiden fikk Alexander Albon gjennomgå i sin Williams. Albon blir først påkjørt av Sebastian Vettel som sendte han inn i betongmuren som skiller banen og depotet. Så blir han påkjørt av to andre førere, Yuki Tsunoda og Esteban Ocon.

Dramatiske scener utspilte seg i det bilen til Zhou skled opp ned langs asfalten i sving én.

Zhou og Albon kom verst ut av det hele, men takket være halo-bøylen er Zhou helt uskadet. Albon fikk nok den hardeste smellen av de to, som også gjorde at han måtte en tur innom sykehuset for observasjon.

Allerede før løpet var over dukket Guanyu Zhou opp på TV-skjermene. Etter et kortere opphold på sykestuen for observasjon ble kineseren friskmeldt.

— Jeg har det bra, alt greit. Haloen reddet meg i dag. Tusen takk for alle de fine meldingene, skrev Zhou på Twitter.

At haloen spilte en rolle i å redde livet til Zhou er det ingen tvil om. Luftinntaket på bilen som også skal fungere som et sikkerhetselement kollapset på Alfa Romeoen til Zhou. Hadde ikke haloen vært der, hadde hjelmen sannsynligvis skrapet borti asfalten.

Sammenstøtet som fulgte der bilen ble fastklemt, kan man se fra bilder at haloen ligger klemt mot autovernet.

— Jeg er veldig glad for at alle involvert i startsmellen har det greit. Tusen takk til helsepersonalet på banen og på Coventry Sykehus. Det er synd løpet endte før det i det hele tatt startet, men vi har allerede fullt fokus på Østeriket, sier Albon i en pressemelding.

Albon tok også til Twitter selv for å oppdatere fansen rett etter han ble friskmeldt.

— Alt vel, dyrene har det greit. Viktigst av alt er at Guanyu Zhou er ok. Tusen takk til helsepersonalet og for alle meldingene. Fullt fokus på Østeriket, skrev Albon.

Powered by Labrador CMS