Fredrik Ågedal er regjerende norgesmester i «Store Super», altså Supernasjonal klasse 4. Klarer han å forsvare denne tittelen i år?

110 førere klare til start til sesongstarten i Rallycross-NM

Stort startfelt når norgesmesterskapet i rallycross braker løs, og til helgen skal vi dele ut årets første NM-gull allerede.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Mye tyder på at rallycrossinteressen stadig holder en sterk posisjon i norsk bilsport når vi ser på startlista til helgen som kommer. Bare på de fire faste NM-klassene over en hel sesong er det hele 71 biler med fordelt på Supernasjonal klasse 1 til og med 4, i tillegg til at norgescupen for juniorene tiltrekker seg 17 førere denne helgen.

Historisk klasse er også på plass, og størst spenning er det kanskje i Supercars-klassen, definert som Supernasjonal klasse 5, hvor åtte førere er påmeldt til å kjempe om NM-gull ettersom denne klassen har kun én tellende løpshelg i sitt offisielle norgesmesterskap.

Ellers er det jevn fordeling i samtlige klasser. Supernasjonal klasse 3 er nå størst med 20 biler, mens klasse 1, 2 og 4 har 17 biler hver, i likhet med juniorklassen. At det også er ti førere med i historisk klasser er også å betegne som et høyst godkjent antall startende.

Summa sumarum er det altså 100 førere og biler på plass på Momarken bilbane, den velkjente motorbanen på indre bane av travbanen utenfor ved Mysen i Indre Østfold (se startliste nederst). Nå som alle koronarestriksjoner er opphevet vil løpet gjennomføres som vanlig over to dager med de tre første innledende omgangene på lørdag før fjerde omgang og finaler kjøres søndag.

Ellers er poengberegningen som før i Rallycross-NM ved at topp 16 etter de innledende omgangene får poeng, fordelt på 20, 17 og 15 poeng på de tre første før de resterende 13 får poeng kronologisk nedover fra 13 til 1 poeng. Samme poengskala brukes ut ifra finaleplasseringene, og det er også ekstra poeng til de tre beste i den siste innledende omgangen. Ved full pott er det altså mulig å ta 43 poeng på én helg.

Powered by Labrador CMS