Slik så det ut kun sekunder etter sammenstøtet mellom Wayne Taylor Racings Acura (i midten av bildet uten frontlykter) og Penskes Porscher (t.h.).

12-timersløpet på Sebring avgjort med stjernesmell

Avkjøringer, sikkerhetsbiler og påkjørsler mellom klasser kan ikke måle seg med det som skjedde i tet med drøye 19 minutter igjen av løpet.

Publisert

RACING: Årets andre IMSA-løp sparte ikke på dramatikken, og til tross for at dette løpet var halvparten av lengden til åpningsløpet, kunne det oppleves som en dobling av drama.

Med en halvtime igjen ble løpet omstartet etter et gulflagg forårsaket av en stoppet GTD-bil. Lederne var hakk i hæl på hverandre etter omstarten og kampen stod mellom de to Penske-Porschene og Wayne Taylor Racings (WTR) Acura styrt av Felipe Albuquerque.

Lederne møtte tung GT-trafikk, og da WTR-føreren forsøkte å finne en luke forbi Mathieu Jaminet, presset Porsche-føreren uheldigvis Albuquerque av banen. Portugiseren mistet så kontroll over bilen på gresset og sklei inn i bilen til Jaminet med en enorm kraft.

Bak kom Jaminets Porsche-kollega, Felipe Nasr. I et forsøk på å unngå sammenstøtet blir også Nasr truffet av en GT-bil som sender brasilianerens bil inn i Jaminet.

Ved ny omstart var det Chip Ganassi Racings Jack Aitken som ledet feltet. Han møtte liten motstand fra BMWs Nick Yelloly som rundet av andreplassen. Til tross for at han ikke kom i mål, ble det en tredjeplass i klasse for Mathieu Jaminet.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS