Alain Prost var en av Alpines nøkkelpersoner. Nå forlater han sin rådgiverrolle etter bråk internt i laget.
Alain Prost var en av Alpines nøkkelpersoner. Nå forlater han sin rådgiverrolle etter bråk internt i laget.

Alain Prost forlater Alpine i sinne

Det er tydelig at kortene stokkes kraftig om hos det franske Formel 1-laget Alpine.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Forrige mandag ble det klart at den tidligere Formel 1-mesteren Alain Prost forlater sin rådgiverrolle hos Alpine etter tre år i sin stilling. Dette kommer etter at Prost nektet å signere ny kontrakt med laget for 2022-sesongen melder han selv på sin Instagram-konto.

I et intervju med L'Equipe etter nyhetene om hans avgang ble klar, åpner han opp om utfordringene han har hatt i sin rolle det siste året.

– Jeg aksepterer endringer siden man ikke alltid trenger å gjøre F1 på samme måte. Du kan gjøre det annerledes, og det var sånn det ble gjort i fjor. Men for meg har det blitt for komplisert. Jeg var ikke lengre involvert i beslutningsprosessene, og jeg sa meg noen ganger helt uenig. Men jeg måtte fortsette å formidle det offentlige ordet, sier Prost til den franske avisen.

Manglende kjemi med ny sjef

Igjennom 2021-sesongen sier Alain Prost at han følte seg isolert etter at Laurent Rossi ble utnevnt som ny direktør. Noe som har bydd på omstrukturering og mange endringer hos Alpine. Prost sier også at Rossi gjorde det klart at han ikke ønsket noen rådgiver.

– Laurent Rossi vil være alene og ikke bli forstyrret av noen. Dette fortalte han meg da vi var i Qatar. Men han tilbydde meg fortsatt en kontrakt i Abu Dhabi, som jeg nektet. Jeg må si at jeg trodde på, og tror fortsatt på dette ambisiøse prosjektet som virkelig har økt motivasjonen i laget.

Alain Prost er og tydelig på at han er misfornøyd med hvordan hans avgang ble annonsert.

– Jeg er svært skuffet over hvordan denne nyheten har blitt annonsert. Vi var enige om at det skulle annonseres sammen med Alpine F1-Teamet. Ingen respekt beklager, skriver han selv på sin Instagram-konto.

Ikke eneste mann ut

Enda en som forlater hovedkvarteret i Enstone er tidligere direktør og teamsjef Marcin Budkowski. Kilder indikerer at tidligere Aston Martin teamsjef Otmar Szafnauer kommer til å ta over som teamsjef mot 2022 sesongen.

Det ryktes også at det tyske vannbehandlingsselskapet BWT vil være Alpines hovedsponsor i 2022. Dette kommer av at Szafnauer har bygget et godt forhold med selskapets sjefer gjennom samarbeid i tidligere Racing Point og Force India.

Andre ting som tyder på at BWT er på vei til Alpine, er at navnet har forsvunnet fra Aston Martin F1-teamet sine websider.

Powered by Labrador CMS