Dennis Hauger inn i første sving på den klassiske banen i fyrstedømmet langs den franske riviera.
Dennis Hauger inn i første sving på den klassiske banen i fyrstedømmet langs den franske riviera.

Formel 2, Monaco - hovedløp:

Alt klaffet for Dennis til tross for tidsstraff og svak startposisjon

Med lykken på sin side fikk Dennis Hauger mer eller mindre maksimal uttelling med tanke på forutsetningene for løpet.

Publisert Sist oppdatert

Formel 2, Monaco - hovedløp

1) Frederik Vesti, Prema, 1:20:02,426

2) Theo Pourchaire, ART, +2,504

3) Zane Maloney, Carlin, +15,533

4) Richard Verschoor, VAR, +21,623
5) Dennis Hauger, MP, +22,364

6) Kush Maini, Campos, +25,317

7) Roman Stanek, Trident, +27,368

8) Victor Martins, ART, +27,653

9) Jak Crawford, Hitech, +42,084

10) Ayumu Iwasa, DAMS, +44,372

FORMEL 2: Da kvalifiseringen i Monaco endte med en høyst beskjeden 17. tid var helgen på mange måter allerede avskrevet for Dennis Hauger ettersom muligheten for forbikjøringer og opphentinger i Monacos gater ofte oppleves som tilnærmet umulig.

Da må det gjerne ekstraordinære hendelser til, kombinert med perfekt strategi og timing ute på banen, for at man får klatret en vesentlig mengde plasseringer i løpet.

Men dette fikk altså Hauger utnyttet til det fulle.

Doohan-krasj snudde løpet på hodet

Det vil si, det startet ikke helt optimalt for Dennis sin del. Han kuttet første sving for å unngå sammenstøt, men ble etterforsket for hendelsen om han tjente mer enn han skulle på manøveren. Senere i løpet ble det klart at han fikk en tidsstraff på fem sekunder for forseelsen, en straff som skulle gjennomføres i det obligatoriske pitstoppet.

Plutselig drar Jack Doohan i murveggen hvor sikkerhetsbilen blir kalt ut. Hauger aner muligheten til å gå inn i pit, vesentlig senere enn veldig mange andre som var på motsatt strategi, og fikk med det tatt straffen på vesentlig billigere vis enn under selve løpet.

Utover at han endte opp i lik posisjon sammen med resten av feltet rundt seg, så kom han etterhvert ut på en sjetteplass da løpet til slutt også ble rødflagget for reperasjon av barrieren, samt sanering av væske fra bilen til Doohan.

– Vi håpet på et mirakel

Med det hadde Hauger plassert 11 plasser høyere opp på lista, og med en gjennomkjøringsstraff for Victor Martins på tampen av løpet, så var altså femteplassen og ti viktige mesterskapspoeng et faktum for nordmannen.

– Vi håpet på et mirakel. Det var nesten et mirakel det som skjedde. Femteplass og masse poeng for Dennis i dag, konkluderte Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen da bilene passerte målflagget.

Løpet ble vunnet av danske Frederik Vesti, som har vært i storform denne helgen. Andreplassen gikk til Theo Pourchaire, mens Zane Maloney sikret siste steget på pallen.

Dennis klatrer med det opp til femteplass i sammendraget med 48 poeng. Fredrik Vesti tar et jafs med 89 poeng totalt, 41 poeng mer enn nordmannen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS