Andreas Bakkerud får - etter det Parc Fermé forstår - oppfylt ønsket sitt om å kjøre de to nordiske EM-rundene sammen med VM-løpene. Her fra den spontane
Andreas Bakkerud får - etter det Parc Fermé forstår - oppfylt ønsket sitt om å kjøre de to nordiske EM-rundene sammen med VM-løpene. Her fra den spontane

Parc Fermé erfarer:

Andreas får stille til start på Lånke og i Höljes denne sommeren

Mye tyder på at Norges største rallycrossprofil får oppfylt ett av sine viktigste drømmer denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Etter det vi kan erfare skal Andreas Bakkerud presenteres i en pressekonferanse torsdag i forbindelse med den norske og svenske EM-runden i rallycross. Hvilken bil som skal brukes er ikke 100 prosent sikkert, men kommer sannsynlig til også å bli avslørt og presentert på pressekonferansen.

Parc Fermé vet dog med sikkerhet at det har vært to soleklare alternativer for ham; gullbilen fra i fjor, ESmotorsport sin Skoda Fabia, eller bilen han kanskje har trivdes aller mest med i EM-karrieren, nemlig en Audi S1 fra EKS som han to vellykkede sesonger med i 2018 og 2019.

Det er arrangøren av den norske VM- og EM-runden selv som har innkalt til pressekonferanse på nettopp Lånkebanen torsdag ettermiddag, men vil ikke kommentere overfor Parc Fermé at det er Bakkerud som spiller hovedrollen. Bergenseren selv har heller ingen kommentar vedrørende torsdagens pressekonferanse.

La VM-comeback i 2022 på is

Ettersom denne sporten har vært for det meste preget av nordmenn og svensker, så er også de norske og svenske rundene å anse som to av de mest prestisjefylte på kalenderen, spesielt fordi de også kjøres på ordinære, tradisjonsrike rallycrossbaner.

For et par uker siden avslørte Andreas Bakkerud at det blir elektrisk satsing på det ferske konseptet Nitro Rallycross denne sesongen, og at et VM-comeback legges på is. Og selv om han er regjerende europamester, så var det ingen umiddelbar førsteprioritering å satse på å gjenta denne bedriften.

Sterkt ønske å kjøre begge

Men to løp har stukket seg ut som en stor plan og ambisjon om å få gjennomført denne sesongen. Og det er ikke vanskelig å gjette hvilke løp det er snakk om. For det handler nemlig om rundene på Lånkebanen i Trøndelag, og ikke minst «The Magic Weekend» på legendariske Höljes i de svenske finnskoger. Dette er også baner han har høstet VM-seire på tidligere.

– Ingenting er spikret, men de to rundene har jeg ekstremt lyst til å kjøre. Det står på penger og sponsorater og at det er biler tilgjengelig. Også føler jeg det sånn at jeg ikke kan kjøre det ene løpet uten det andre. Da får jeg nesten litt dårlig samvittighet på vegne av den ene arrangøren. Også er jo Hell og Höljes de to desidert beste banene på kalenderen, så det vil bety enormt mye for meg om jeg får kommet til start i de to løpene, sa Bakkerud i et intervju med Parc Fermé tidligere i år.

Han har også god sportslig erfaring fra disse banene. Spesielt huskes 2016-sesongen godt hvor han dominerte begge løpene og vant i en Ford Focus sammen med M-Sport og Ken Block sin daværende storsatsing på rallycross. I tillegg tok han også sin første Supercar-seier i EM-sammenheng i Höljes i 2013 i en Citroën DS3 i tospann med Liam Doran.

Powered by Labrador CMS